Grad Zrenjanin želi da sačuva pivaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2010, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Zrenjanin želi da sačuva pivaru

ZRENJANIN - Čelnici Grada Zrenjanina saopštili su da je grad zainteresovan da pomogne Zrenjaninskoj industriji piva, koja ima rok od dva meseca da pokrene stečajni postupak, zbog dugogodišnje blokade računa.

Povodom objavljivanja podatka da je ta pivara na spisku preduzeća čiji su računi u blokadi duže od tri godine, a kojima je dat rok od dva meseca da pokrenu stečajni postupak ili će u suprotnom biti likvidirana i brisana iz registra preduzeća, oglasili su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradonačelnik i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Mileta Mihajlov i Aleksandar Marton.

Mihajlov i Marton su u zajedničkom saopštenju ukazali da, nakon objave Narodne banke Srbije, Grad Zrenjanin ima zakonsku obavezu i interes da se uključi u proces rešavanja problema prisutnih u pivari, posebno jer je reč o preduzeću koje bi moglo da bude konkurentno na tržištu i čija je reorganizacija moguća.

Oni su podsetili da je Zrenjaninska industrija piva, najstariji privredni kolektiv u gradu i dugi niz decenija nosilac privrednog razvoja, a da, sada, kada se razgovara o jubilarnim 25. "Danima piva", postoji mogućnost da Grad ostane bez pivare.

Gradonačelnik Zrenjanina posetio je Agenciju za privatizaciju Republike Srbije i Poresku upravu, s ciljem da ukaže na zainteresovanost Grada za uključivanje u postupak stečaja, i, kako je najavljeno, ti će se kontakti intenzivirati.

Kako su saopštili, Grad Zrenjanin ima određenih potraživanja prema pivari, pre svega kroz naknade za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta i poreska dugovanja.

Na nivou lokalne samouprave, razmatraju se i mogućnosti za najefikasnije delovanje Grada i zaštitu njegovih interesa.

"Stečajni postupak jeste dugotrajan i neizvestan, ali bi likvidacija nekadašnjeg zaštitnog znaka zrenjaninske privrede imala još teže i dalekosežnije posledice. Grad Zrenjanin upotrebiće sve zakonske mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju da do toga, ipak, ne dođe", zaključeno je u saopštenju.

U pivari proizvodnje nema od 2006. godine, radnici su tada poslati na prinudni godišnji odmor i za propast fabrike u više navrata optuživali su većinskog vlasnika Momčila Rajića, vlasnika firme "Pan bir", koji je 2003. godine kupio 51 odsto akcija te pivare.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zrenjanin želi da sačuva pivaru

Izvor: B92, 13.Apr.2010

Zrenjanin -- Čelnici Grada Zrenjanina kažu da je grad zainteresovan da pomogne Zrenjaninskoj industriji piva, kojoj preti likvidacija zbog dugogodišnje blokade računa...Povodom objavljivanja podatka da je ta pivara na spisku preduzeća čiji su računi u blokadi duže od tri godine, a kojima je dat...

Nastavak na B92...

Zrenjanin želi da sačuva pivaru

Izvor: Glas javnosti, 14.Apr.2010, 07:06

ZRENJANIN - Čelnici Grada Zrenjanina saopštili su juče da je grad zainteresovan da pomogne Zrenjaninskoj industriji piva, koja ima rok od dva meseca da pokrene stečajni postupak, zbog dugogodišnje blokade računa...Povodom objavljivanja podatka da je ta pivara na spisku preduzeća čiji su računi...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.