Gašenjem Tanjuga prestao radni odnos zaposlenima

Izvor: B92, 18.Nov.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gašenjem Tanjuga prestao radni odnos zaposlenima"

Povodom, kako je navedeno, netačnih i nepreciznih informacija koje se odnose na Tanjug, oglasio se i menadžment agencije.

U saopštenju se navodi da je odlukom Vlade Republike Srbije - kao osnivača i vlasnika Tanjuga - o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug, Tanjug je prestao sa radom 31. oktobra 2015. godine, u skladu sa članom 146. stav 1 Zakona o javnom informisanju i medijima.

Takođe se navodi da je ovom odlukom o prestanku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rada javnog preduzeća odlučen i radno-pravni status zaposlenih.

"U skladu s tim, nijednom zaposlenom otkaz nije dao direktor Tanjuga, jer su svi ostali bez posla prestankom rada agencije, o čemu je odluku doneo osnivač. Takođe, Odlukom je precizirano da će, u skladu s prestankom rada Tanjuga, zaposlenima biti isplaćene otpremnine, za koje su, kako je saopšteno iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sredstva opredeljena. Svi postupci koji su u toku zasnivaju se na pomenutoj Odluci Vlade, koja je objavljena 5. novembra u Službenom glasniku RS, i odgovarajućim zakonskim propisima."

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će biti rešenja za novinsku agenciju Tanjug.

"Ja se nadam i verujem da će na jedan ili drugi način kompanija uspešnih ljudi, jer ja mislim da su ljudi najveći resurs, a ne imena i ne forma, kao što Srbi obično misle, ja mislim da je to najvažnije i da će biti rešenja", odgovorio je premijer u Nišu na pitanja novinara o Tanjugu.

Vučić je rekao da ne zna tačno kako to sve ide sada, da je ranije već razgovarano o otpremninama i da su oni koji idu dobili ili da će dobiti otpremnine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Zaposleni u Tanjugu nisu dobili otkaz, prestao im radni odnos"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2015

Povodom netačnih i nepreciznih informacija koje su mediji prethodnih dana preneli, a koje se odnose na prestanak Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug, menadžment agencije saopštava:..Odlukom o prestanku rada javnog preduzeća odlučen je i radno-pravni status zaposlenih...U skladu s tim, nijednom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.