18. novembar  2015. 12.37  | Izvor: Tanjug

"Zaposleni u Tanjugu nisu dobili otkaz, prestao im radni odnos"

BEOGRAD -

Povodom netačnih i nepreciznih informacija koje su mediji prethodnih dana preneli, a koje se odnose na prestanak Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug, menadžment agencije saopštava:

Odlukom Vlade Republike Srbije - kao osnivača i vlasnika Tanjuga - o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug, "Tanjug je prestao sa radom 31. oktobra 2015. godine, u skladu sa članom 146. stav 1 Zakona o javnom informisanju i medijima".

Odlukom o prestanku rada javnog preduzeća odlučen je i radno-pravni status zaposlenih.

U skladu s tim, nijednom zaposlenom otkaz nije dao direktor Tanjuga, jer su svi ostali bez posla prestankom rada agencije, o čemu je odluku doneo osnivač.

Takođe, Odlukom je precizirano da će, u skladu s prestankom rada Tanjuga, zaposlenima biti isplaćene otpremnine, za koje su, kako je saopšteno iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sredstva opredeljena.

Svi postupci koji su u toku zasnivaju se na pomenutoj Odluci Vlade, koja je objavljena 5. novembra u Službenom glasniku RS, i odgovarajućim zakonskim propisima.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

stranac  18. 11. 2015. | 17:47
Pa vi gospodo ne znate da citate kao ni bivsi
mnistar Radulovic (kako rece Vizionar).Kad
bi ovo trebao da procita i Vuk Karadzic bi se
zamislio jer bi ga Vizionar proglasio nepismenim.
U svakom slucaju ljudi su na ulici blago receno.
Nazdravlje nam bilo.