Izvor: N1 televizija, 23.Mar.2017, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Flaša u glavu, pet metaka u noge - kraj proslave za Peconija

Beogradska policija identifikovala je osumnjičenog za napad na biznismena Predraga Rankovića Peconija, ali on još nije uhapšen i policija traga za njim. Kako saznajemo, reč o Željku Rutoviću, poznatijem po pojavljivanju u filmu "Vidimo se u čitulji" gde je označen kao pripadnik zvezdarskog kriminalnog klana.

Izvor: N1

Flaša u glavu, pet metaka u noge. Tako se za poznatog biznismena Predraga Rankovića Peconija završila sinoćna privatna proslava u hotelu "Prag" >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u centru Beograda. Posle svađe, pa tuče, u Rankovića je pucao, kako se pretpostavlja, njegov poznanik koji je potom pobegao.

Osumnjičenog za napad policija još nije uhapsila, ali ga je identifikovala. Reč je o danas uspešnom biznismenu, a devedesetih jednom od retkih preživelih junaka filma o srpskim kriminalcima - "Vidimo se u čitulji".

"Nije nikada osuđivan iako ne krije da je imao burnu prošlost. Jedan od retkih koji se upustio u posao s ukrajinskom mafijom", bila je najava za Rutovića u nekada veoma popularnom dokumentarcu.

"Taj vođa te mafije tamo, to je čovek od nekih 50 godina, zovne me svako jutro, kaže: 'Željko dođi, našao sam ti sastanak s recimo načelnikom aerodroma'. Ja dođem tamo, ja kad dođem, on je već sve pripremio, ne moram tri reči da kažem - sve je završeno", govorio je Rutović u "Vidimo se u čitulji".

Ubrzo posle filma, u kom je označen kao pripadnik zvezdarskog kriminalnog klana Sredoja Šljukića Šljuke, Rutović se povukao iz javnosti i, kako se pisalo, posvetio porodici i privatnom biznisu. Zvanično je bio bez mrlje u karijeri - do sinoć. Mediji pišu da su motivi za napad banalni - dobacivanje za stolom.

"Da budemo realni, to su ljudi koji se bave ozbiljnim poslovima, to su već duže sasvim legalni poslovi. Reč je o milionima. Svešto od sinoć okupira pažnju medija je potpuno, potpuno neshvatljivo", rekao je za N1 autor filma "Vidimo se u ćitulji" Vojislav Tufegdžić.

Kuću Željka Rutovića u beogradskom naselju Medaković policija je pretresla, ali ga na toj adresi nije pronašla. Dok policija traga za njegovim napadačem, Predrag Ranković Peconi oporavlja se u bolnici, a kako saznajemo, policija još nije razgovarala s njim.

Predrag Ranković ostaje do daljeg u Urgentnom centru gde je sinoć i operisan. Njegovo stanje je stabilno i kako lekari kažu, nije životno ugrožen.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.