FREJZER: MUSLIMANSKI SNAJPERISTI PUCALI NA SVOJU DECU

Izvor: Kurir, 19.Okt.2010, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FREJZER: MUSLIMANSKI SNAJPERISTI PUCALI NA SVOJU DECU

HAG - General kanadske vojske Dejvid Frejzer, bivši oficir Unprofora u Sarajevu izjavio je na suđenju bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da je bilo slučajeva da su muslimanski snajperisti gađali muslimanske civile, uključujući decu, kako bi za to bili okrivljeni Srbi.

"Muslimani su bili odgovorni za gađanje svojih civila i mi (UN) smo uložili zbog toga protest vlastima u Sarajevu.

 Član tadašnjeg ratnog predsedništva BiH Ejup Ganić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ostao je bez reči i nije bio srećan kada je čuo za postupanja muslimanske vojske prema sopstvenim civilima", kazao je Frejzer i priznao da nikad nije čuo da su Srbi napadali sopstveni narod.

Kanadski general je rekao da je znao i za muslimanska, a ne samo srpska snajperska gnezda u Sarajevu i potvrdio da je "čuo priče" da su francuski pripadnici Unprofora imali video-snimak muslimanskih snajperista kako pucaju po sopstvenom narodu, ali je napomenuo da nikad nije video taj snimak.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.