FR: Nove sankcije suprotne međunarodnom zakonu

Izvor: B92, 26.Jul.2017, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FR: Nove sankcije suprotne međunarodnom zakonu

Pariz -- Francusko MIP saopštilo je da su nove sankcije protiv Irana, Rusije i S. Koreje u suprotnosti s međunarodnim zakonom zbog njihovog ekstrateritorijalnog dometa.

Francusko Ministarstvo inostranih poslova navelo je u saopštenju da francuski i evropski zakoni treba da budu prilagođeni i dodao da je neophodno organizovati diskusije na nivou Evropske unije o potencijalnom uticaju sankcija na evropske građane i kompanije, preneo je Rojters.

Nemačka je ranije upozorila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi bilo neprihvatljivo da SAD koriste moguće sankcije protiv Rusije kao sredstvo za industrijsku politiku i pozvala na blisku saradnju Vašingtona i Evrope u koordiniranju predloženih sankcija.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Nemačke rekao je da Berlin želi da radi sa SAD na tim sankcijama, koje kako je naveo, ne moraju nužno da budu usvojene, ali "ne bi mogao da prihvati" praksu da se sankcije koriste kao plašt za sprovođenja industrijske politike, prenosi Rojters.

Poslanici su u utorak u Vašingtonu većinski glasalii za uvođenje dodatnih sankcija Severnoj Koreji i Rusiji koju američke obaveštajne agencije optužuju da je bila umešana u predsedničku kampanju Donalda Trampa u SAD 2016, podseća agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Francuska: Sankcije Iranu, Rusiji i Sjevernoj Koreji protivne pravu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jul.2017

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su nove sankcije SAD protiv Irana, Rusije i Sjeverne Koreje protivne međunarodnom pravu zbog ekstrateritorijalnog dometa, prenio je Rojters. Američki Predstavnički dom usvojio je ubjedljivom većinom glasova nove sankcije, koje bi mogle...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.