Engleski u Dečjem selu Dr Milorad Pavlović

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleski u Dečjem selu "Dr Milorad Pavlović"

Dečje selo "Dr Milorad Pavlović" raširenih ruku prima decu kojoj se život, možda kada je to i najpotrebnije, nije osmehnuo. Defektolozi, psiholozi, socijalni radnici, i svi zaposleni u ovoj ustanovi izveli su mnogo dece na pravi put, te im zamenili roditelje..

Svoj plan i program Dečje selo podiglo je na viši nivo saradnjom sa nevladinom organizacijom "Naučite nas sve". Engleski jezik, koji je jezik budućnosti, moći će da pohađaju i uče devojke od 15 do 18 godina u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << okviru Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici. Pored engleskog jezika, obezbeđena je i psihološka podrška za ranu profesinalnu orijentaciju i prijavljivanje za budući posao.

Članica udruženja "Naučite nas sve" Milana Staparski Petrović kaže da je nakon prvog uspešnog projekta ostvarena dugoročna saradnja sa SOS selom u Kamenici.

- Mi već imamo ostvarenu saradnju sa Dečjim selom iz Sremske Kamenice, pre ovog projekta smo uradili još jedan koji je uspešno završen pa nam je ponuđena i dugoročna saradnja sa njima. Shvatili smo da možemo da proširimo delatnosti našeg centra za strane jezike 'House of English' i našeg udruženja 'Teach us all'. Naš zajednički cilj bio je da, u ovom slučaju mlade devojke koje su nezaposlene, dovedemo do visokog nivoa komunikacije, a u budućnosti i do položenih međunarodnih ispita.

Prvi semestar finansira Pokrajina, dok je drugi finansiran od strane organizacije "Naučite nas sve" i centra za engleski jezik "House of english". Nakon završene obuke iz engleskog jezika, devojke imaju priliku da nastave sa edukacijom na ovom projektu.

- Takođe, mi dajemo šansu devojkama koje su već prošle kurs da pohađaju dodatne časove, jer su neke od njih izrazile želju da upišu engleski jezik na fakultetu - izjavila je Milana za naš portal.

Rukovodilac službe smeštaja Dečjeg sela Radenko Kondić kaže da im je projekat sa organizacijom "Naučite nas sve" dosta pomogao.

- Trenutno ima između 10 i 12 devojaka koje pohađaju ovaj kurs, a časovi se održavaju jednom nedeljno. Sama činjenica da devojke nakon završetka tog programa nastavljaju da pohađaju kurseve govori o jednoj dubljoj motivisanosti. Ovaj program je motivisao devojke da nakon završenog A1 nivoa pređu na A2 i to je pokazatelj koliko nam je organizacija 'Naučite nas sve' pomogla. Takođe one uče jezik kroz poslovnu komunikaciju, kako da napišu CV, kako se generalno dolazi do posla i to je kroz učenje jezika dodatna motivacija. Jedna od naših devojaka se priprema i za studije engleskog jezika - izjavio je Kondić za 021.rs. (Dejan Đolović - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.