Egereši: Za otkazivanje sednice kriv sekretar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2011, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši: Za otkazivanje sednice kriv sekretar

NOVI SAD -

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da vanredna sednica pokrajinskog parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o amandmanima pokrajinske vlade na Predlog zakona o javnoj svojini, danas nije održana zbog tehničkih propusta za koje je odgovoran sekretar tog tela Milorad Gašić.

Egereši je u kraćoj izjavi novinarima rekao da je Gašić bez njegove saglasnosti usmenim putem telefonom sinoć obavestio poslanike da ne dođu na današnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sednicu, zbog čega bi morao da snosi posledice.

Predsednik Skupštine Vojvodine je, istovremeno, izrazio zadovoljstvo zbog toga što je postignut "značajan napredak" u pregovorima nadležnih pokrajinskih i republičkih organa o Predlogu zakona o javnoj svojini.

"Povodom najnovijih događa u pokrajinskoj skupštini moram, najpre, da naglasim da su nadležni organi Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine (APV) počeli intenzivne konsultacije u vezi s Predlogom zakona o javnoj svojini", rekao je Egereši u izjavi za novinare na kojoj nisu mogla da se postavljaju pitanja.

Prema njegovoj oceni, otpočeti dijalog o makar delimičnom prihvatanju amandmana pokrajinske vlade na tekst pomenutog pravnog akta predstavlja "veoma značajan korak ka uvažavanju mišljenja i interesa Vojvodine, i zbog evropskog ugleda države Srbije".

"Na žalost, sednica Skupštine Vojvodine danas nije održana, jer su usled tehničkih propusta pokrajinski poslanici telefonskim putem obavešteni o otkazivanju skupa bez mog ovlašćenja, a i protivno Poslovniku Skupštine APV", dodao je Egereši.

Predsednik pokrajinskog parlamenta smatra da je, zbog toga, narušen ugled tog predstavničkog tela, ali i ugled i dostojanstvo svih poslanika.

"Zbog navedenih tehničkih propusta, tražim odgovornost sekretara Skupštine APV Milorada Gašića. O ovome sam danas pre podne obavestio i članove Kolegijuma Skupštine, koji su podržali ovu moju inicijativu. I dalje sam uveren da bi poslanici trebalo da se izjasne o ovoj temi, te sam spreman da zakažem novu sednicu kada se za to steknu uslovi", zaključio je Egereši.

Vlada Vojvodine je prošle sedmice utvrdila pet amandmana na taj zakonski predlog, u kojima je zatraženo da pokrajini bude priznato vlasništvo nad putevima drugog reda, regionalnom železničkom mrežom, objektima izgrađenim iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja, pokrajinskim javnim preduzećima za upravljanje vodama i šumama.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je novinarima da su poslanici u nedelju, između 20 i 22 sata, telefonom pozivani da ne dođu na tu sednicu.

Pastor je ocenio da bi bolje rešenje bilo da je sednica pokrajinskog parlamenta počela pa, ukoliko je bilo ozbiljnog razloga za njeno odlaganje, to trebalo javno reći, prekinuti je i nastaviti za nekoliko dana, kad se za to steknu uslovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egereši: Otkazivanje sednice tehnički propust, kriv sekretar

Izvor: Blic, 12.Sep.2011

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da vanredna sednica pokrajinskog parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o amandmanima pokrajinske vlade na Predlog zakona o javnoj svojini, danas nije održana zbog tehničkih propusta za koje je odgovoran sekretar tog tela Milorad...

Nastavak na Blic...

Pajtić i Cvetković se dogovorili oko imovine

Izvor: Radio 021, 12.Sep.2011

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić dogovorili su se danas da Vlada Srbije, na osnovu amandmana pokrajinske administracije, predloži amandmane na Predlog zakona o javnoj svojini.  

Nastavak na Radio 021...

Skupština Vojvodine otkazana preko noći

Izvor: Politika, 12.Sep.2011

Ištvan Pastor: Neko se drznuo, pa je između 20 i 22 časa pozvao telefonom sve poslanike da im kaže da ne dođu na sednicu..Novi Sad – Sednica Skupštine Vojvodine na kojoj je trebalo da se raspravlja o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini juče nije održana. Tokom noći, skupštinska...

Nastavak na Politika...

SRPSKA POLITIČKA SCENA

Izvor: Kurir, 13.Sep.2011, 08:14

Mađari stopirali..Nije usvojen zakon o železnicama..BEOGRAD - Parlament nije juče uspeo da izglasa zakon o železnicama jer su poslanici SVM odbili da daju kvorum. Balint Pastor iz SVM ističe da bi davanjem kvoruma omogućili usvajanje zakona koji je štetan po interese Vojvodine, ali da im nije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.