EU sankcijama Rusiji pucala u sopstvene noge

Izvor: Beta, 15.Avg.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU sankcijama Rusiji pucala u sopstvene noge

BUDIMPEŠTA, 15. avgusta 2014. (Beta-AFP) - Trgovinske sankcije EU Rusiji vratiće se Evropljanima kao "pucanj u sopstvene noge", izjavio je u petak madjarski premijer Viktor Orban u intervjuu za madjarski radio.

"Sankcije (uvedene Moskvi za njenu ulogu u ukrajinskoj krizi) pogadjaju više nas nego Ruse", rekao je Orban i dodao da se "u politici to zove pucati u sopstvenu nogu".

Evropska komisija sledeće nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << uvešće vanredne mere za podršku proizvodjačima EU koji su zapali u poteškoće zbog ruskog embarga na uvoz namirnica iz EU.

Madjarska poljoprivreda nije medju onima u EU koje su najviše pogodjene ruskim embargom, ali je Rusija prvi trgovinski partner Madjarske izvan Unije.

Orban je rekao i da će tražiti podršku u Evropi u cilju da ubedi Brisel da razmotri svoju politiku sankcija. Madjarski premijer je zatražio i održavanje evropskog samita.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Evropa je sama sebi pucala u nogu"

Izvor: B92, 15.Avg.2014

Evropska unija je sama sebi ekonomski naštetila sankcijama koje je nametnula Rusiji zbog Ukrajine, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban...Orbanovi komentari dolaze samo dan nakon što je njegov slovački kolega Robert Fico takođe kritikovao sankcije, nazivajući ih "besmislenim" i upozoravajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.