EU razmatra proširenje sankcija Belorusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2011, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU razmatra proširenje sankcija Belorusiji

LUKSEMBURG -

Evropska unija razmatra mogućnost proširenja sankcija, ranije nametnutih autoritarnom režimu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, jer se u toj zemlji ne smanjuje represija nad opozicijom.

Očekuje se da će šefovi diplomatija EU na sastanku danas u Luksemburgu dati zeleno svetlo proširenju sankcija i zamrzavanju imovine za 192 osobe bliske režimu.

Evropska unija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi, takođe, trebalo da svojim članicama zabrani da u Belorusiju izvoze oružje i opremu za razbijanje demonstracija.

Holandski ministar spoljnih poslova Uri Rozental izjavio je da beloruski predsednik "mora da shvati da je neophodno da oslobodi sve političke zatvorenike".

"Ako neće to da shvati na lep način, onda to mora da mu se predoči na oštriji način. A to je jedan od ciljeva jačanja i proširenja sankcija", rekao je Rozental.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU razmatra proširenje sankcija Minsku

Izvor: RTV Pink, 10.Okt.2011

. . . Evropska unija razmatra mogućnost proširenja sankcija koje su već nametnule autoritarnom režimu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, jer se u toj zemlji ne smanjuje represija nad opozicijom. .

Nastavak na RTV Pink...

Jače sankcije Iranu i Belorusiji

Izvor: B92, 10.Okt.2011

Brisel -- Evropska unija pooštrila sankcije Iranu i Belarusiji, zbog kršenja ljudskih prava i represije nad opozicijom u te dve zemlje...Na sastanku u Luksemburgu, ministri spoljnih poslova 27 država članica EU odlučili su da 29 Iranaca i 16 Belorusa dodaju na listu osoba kojima je zamrznuta imovina...

Nastavak na B92...

EU pooštrila sankcije Iranu i Bjelorusiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2011

Evropska unija pooštrila je danas sankcije Iranu i Bjelorusiji, zbog kršenja ljudskih prava i represije nad opozicijom u te dvije zemlje. Na sastanku u Luksemburgu, ministri spoljnih poslova 27 država članica EU odlučili su da 29 Iranaca i 16 Bjelorusa dodaju na listu osoba kojima je zamrznuta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

EU zabrinuta zbog Ukrajine, Belorusije, Egipta i Jemena

Izvor: Blic, 11.Okt.2011, 09:15

LUKSEMBURG - Evropska unija zabrinuta je zbog situacije u Ukrajini i Belorusiji, kao i zbog sukoba u Egiptu i humanitarne krize u Jemenu, izjavila je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton posle sastanka ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu. ..Na tom sastanku se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.