EU finansira Institut u Vinči

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU finansira Institut u Vinči

- Iz fondova EU će po 2,4 miliona evra dobiti 11 univerziteta i tehničkih instituta u manje razvijenim regionima Evrope, među kojima je i Institut za nuklearne nauke Vinča, najavljeno je danas.

Evropska komesarka za istraživanje, inovacije i nauku, Mojra Gejgan-Kvin navela je da inicijativa i raspisivanje konkursa ERA Chairs ima za cilj da se privuku vrhunski naučnici u univerzitete i institute kako bi oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogli da se takmiče sa ostalim naučnim centrima u okviru Evropskog istraživačkog prostora.

Na Prvi konkurs pod nazivom ERA Chairs podneto je 11 prijava.

- Odziv na prvi konkurs za ERA Chairs bio je ogroman. Pokazao je da postoji velika zelja istraživackih organizacija širom Evrope da podignu standarde - rekla je Gejgan-Kvin i dodala da je raspisan i novi konkurs - HORIZONT 2020. koji će obezbediti sredstva za sve istraživačke organizacije koje imaju potencijale.

Konkurs HORIZONT 2020. otvoren je 11. decembra 2013. a rok za prijavu je 15. oktobar 2014.

U okviru konkursa ERA biće finansirani univerziteti i instituti iz Hrvatske, Belgije, Češke, Estonije, Poljske, Portugalije, Slovačke Slovenije i Španije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU finansira Institut u Vinči

Izvor: Mondo, 10.Feb.2014

Iz fondova EU će po 2,4 miliona evra dobiti 11 univerziteta i tehničkih instituta u manje razvijenim regionima..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.