EU da odgovori na ofanzivu u UKR

Izvor: B92, 29.Jan.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU da odgovori na ofanzivu u UKR"

Evropska unija bi morala da pošalje jasnu poruku ako proruski separatisti u istočnoj Ukrajini pokrenu punu vojnu ofanzivu, izjavio je šef nemačke diplomatije.

"U slučaju poketanja velike vojne ofanzive, na primer sa širokim napadima na Marijupolj, bila bi potrebna jasna reakcija", rekao je Frank Valter Štajnmajer u izjavi novinarima, prenela je agencija Rojters.

Nemačka i njeni partneri iz EU odbacili su mogućnost vojnog odgovora na sukob, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranije predložili produženje restriktivnih mera protiv Rusije.

Evropske sankcije Rusiji, koje ističu u martu, biće produžene do septembra, saopštila je ranije večeras visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, nakon sastanka šefova diplomatija EU u Briselu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Senatori preventivno pripremaju sankcije Iranu

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 01:25

Bankarska komisija američkog Senata usvojila je juče, kao preventivnu meru, nacrt novih sankcija protiv Irana u slučaju da propadnu pregovori o nuklearnom programu Irana sa svetskim silama...Kako bi izvršili pritisak na iranske lidere, senatori žele da usvoje nove sankcije pre roka od 30. juna za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.