Izvor: BBC na srpskom, 15.Jul.2009, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK preporučila ukidanje viza

Evropska komisija je preporučila da građanima Srbije, Makedonije i Crne Gore bude dozvoljeno da u najveći broj zemalja Evropske unije od 2010. godine putuju bez viza.

Nastavak na BBC na srpskom...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK preporučila ukidanje viza

Izvor: RTV Pink, 15.Jul.2009

Sledi formalna odluka Saveta ministara EU i Evropskog parlamenta. . . Evropska komisija predložila je da se građanima Srbije od januara 2010. ukinu vize za putovanja u zemlje EU, saopštili su evropski komesari Žak Baro i Oli Ren. .

Nastavak na RTV Pink...

Biometrijski pasoši i u BiH

Izvor: Mondo, 15.Jul.2009

Novi biometrijski pasoš BiH predstavljen je u Sarajevu istog dana kada je Evropska komisija preporučila ukidanje viza za građane Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Nastavak na Mondo...

Žak Baro: Istorijski dan za odnose Srbije i EU

Izvor: Politika, 15.Jul.2009

Građani Srbije koji poseduju nove biometrijske pasoše moći će da bez viza putuju u 25 država EU, ali ne i u Veliku Britaniju i Republiku Irsku, koje nisu potpisnice Šengenskog ugovora ..Brisel, 15. jula – Evropski komesari Žak Baro i Oli Ren predstavili su danas u Briselu zvanični predlog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BBC na srpskom. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BBC na srpskom. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.