Džejmiju Oliveru nagrada za kreativnu umetnost

Izvor: Blic, 23.Avg.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejmiju Oliveru nagrada za kreativnu umetnost

Mladi britanski kuvar Džejmi Oliver dobitnik je ovogodišnje Emi nagrade za kreativnu umetnost (Creative Arts Emmy Awards) za seriju emisija o kulinarstvu specijalno emitovanih u SAD.

Nagrada mu je uručena sinoć u Nokia teatru u Los Anđelesu, javio je BBC.

Serija "Prehrambena revolucija Džejmija Olivera" (Jamie Oliver's Food Revolution), koja skreće pažnju na problem gojaznosti kod dece, proglašena je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za najbolji rijaliti šou.

Emi nagrade za kreativnu umetnost, koje se dodeljuju za najbolja tehnička dostignuća, predstavljaju prethodnicu svečanosti dodele televizijskih nagrade Emi, koja će se održati 29. avgusta.

Pored Olivera, nagrađena je i zvezda brojnih popularnih američkih sitkoma, Beti Vajt, koja je ponela trofej za najbolju gošću u komičnoj seriji "Saturday Night Live". Osamdeset osmogodišnjoj glumici, koja je postala svojevrsni fenomen američke televizije, ovo peta Emi nagrada.

Glumac Džon Litgou dobio je nagradu za ulogu u triler seriji "Dekster", a Ana Hatavej za posuđeni glas u "Simpsonovima" za lik princeze Penelope.

Glavni pobednik ceremonije bila je, međutim, kablovska televizija HBO koja je pobrala 17 trofeja, od kojih sedam za mini seriju "Pacifik" o Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuvaru Oliveru nagrada za kreativnu umetnost

Izvor: S media, 23.Avg.2010

Mladi britanski kuvar Džejmi Oliver dobitnik je ovogodišnje Emi nagrade za kreativnu umetnost za seriju emisija o kulinarstvu specijalno emitovanih u SAD...Nagrada mu je uručena u Nokia teatru u Los Andjelesu...Serija "Prehrambena revolucija Džejmija Olivera", koja skreće pažnju na problem gojaznosti...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.