Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Definisati konačnu graničnu liniju između Srbije i BiH

BEOGRAD - Ministri spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i BiH Igor Crnadak su na sastanku u Beogradu ukazali na potrebu rješavanja preostalih otvorenih pitanja između dvije zemlje, i u tom kontekstu posebno je apostrofirano definisanje konačne granične linije između Srbije i BiH.

Crnadak je pozvao ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića u bilateralnu posjetu - saopšteno je iz Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku je obostrano konstatovano da su odnosi dvije zemlje dobri, kao i da su u prethodnom periodu postignuti značajni pomaci u rješavanju otvorenih pitanja, kao što je slučaj sa aktivnostima na dovršetku procesa sukcesije diplomatsko-konzularne imovine bivše Jugoslavije.

Naglašeno je i da je narednom periodu potrebno nastaviti i intenzivirati međusobne kontakte na najvišem političkom nivou i dati dodatni impuls proširenju ukupne saradnje.

Sastanak Dačića i Crnatka održan je u okviru susreta visokih delegacija koje su predvodili premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnadak i Dačić: Raditi na rešavanju preostalih otvorenih pitanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2017

Ministri spoljnih poslova Srbije i BiH Ivica Dačić i Igor Crnadak ocenili su danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje dobri i da treba nastaviti rad na rešavanju preostalih otvorenih pitanja među kojima je posebno važno definisanje međudržavne granice...Crnadak u Beogradu boravi kao član delegacije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.