Danas Badnji dan po Gregorijanskom kalendaru

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2011, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas Badnji dan po Gregorijanskom kalendaru

Hrišćanski vernici koji praznuju Božić po Gregorijanskom kalendaru slave danas Badnji dan i Badnje veče.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar će na Badnje veče, 24. decembra, služiti liturgiju u katedrali Blažene Device Marije u Ulici Hadži Milentija, a na Božić će držati bogosluženje u crkvi Krista Kralja u Krunskoj ulici u Beogradu, objavljeno je u petak na sajtu nadbiskupije.

Bogosluženje na Badnje veče u katedrali Blažene Device Marije prenosiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Radio-televizija Srbije.

Na Božić, 25. decembra, Hočevar će, posle službe u crkvi Krista Kralja u Beogradu koja je zakazana za 10 sati, služiti liturgiju i u Kraljevu u 16 časova.

Drugog dana Božića, beogradski nadbiskup će služiti liturgiju u crkvi Krista Kralja u 10 sati, a potom u 18 časova i u Kapeli Blažene Đevice Marije. Bogosluženje u Kapeli Blažene Đevice Marije biće na slovenskom jeziku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas se slavi Božić po novom kalendaru

Izvor: EMportal, 24.Dec.2011

Hrišćanski vernici koji praznuju Božić po Gregorijanskom kalendaru slave danas rođenje Isusa Hrista.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.