DAČIĆ O BANANI: Da li je toliko bezobrazan da pokvari odnose i sa mojom taštom!?

Izvor: Kurir, 04.Dec.2013, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ O BANANI: Da li je toliko bezobrazan da pokvari odnose i sa mojom taštom!?

Premijer Srbije izjavio je da je bio porodični prijatelj sa Mišom Radulovićem Bananom, ali da ga bezbednosne službe nisu obavestile da se radi o kriminalcu

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je bio porodični prijatelj sa Mišom Radulovićem Bananom, ali da ga bezbednosne službe nisu obavestile da se radi o kriminalcu.

"Da li je moguće da čovek, ako je istina ono što se piše za njega, da je bio toliko bezobrazan i u stanju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čak pokvari dobre porodične odnose sa mnom, s mojom  decom, taštom", rekao je Dačić upitan šta bi danas rekao Raduloviću kada bi bi ga  video ili uhapsio.

"Kad sam ga sreo poslednji put, a to je bilo na nekoj proslavi teniskog saveza,  bilo je stotinak ljudi tu, ništa mu nisam rekao. On mi je rekao - to je sve neistina, nije  tačno. I nikad ga više nisam video. Ali, hoću da kažem da i ako je to sve tačno za njega, postoje bezbednosne strukture, kontraobaveštajne službe koje štite premijera, a ne da ih puštaju da uđu u bilo kakav kontakt koji može da nanese štetu državi. To je bila moja osnovna zamerka - zašto me neko nije tada informisao o tome, a ništa  nisam uradio tajno", rekao je Dačić u ispovesti za Nedeljnik.

On je objasnio zašto nije jače zaštitio vrh policije, uključujući i direktora Milorada Veljovića od napada tabloida.

"Znate šta - nisam primetio da neko mene štiti. Danas kad neko kaže - svi mi  imamo porodicu... A šta, ja nemam. Jel da? Moja deca nisu plakala kad čitaju u  medijima da sam kriminalac, te sa Šarićem, te sa Bananom, te s ovim, te s onim. Gde su tada bili svi ti? Znate, kad dođu do vas, nemojte tek tad da se setite toga. Ja, naravno, ne želim da učestvujem u toj "farmi". Ali to je, nažalost, slika i prilika Srbije u  kojoj danas živimo", ukazao je Dačić.

Komentarišući proces protiv Miroslava Miškovića, premijer je nagalsio da je za njega najvažnije da se poštuje zakon.

"Važno je da u vladi nije bilo nikakvih političkih dogovora da li će neko da se  hapsi ili neće. Ni u jednom slučaju, a Vučić to zna, nisam se bunio ili protivio ako  treba da bude hapšen neko iz SPS ili drugih političkih stranaka. To me ne interesuje. Interesuje me da li je sve u skladu sa zakonom", rekao je Dačić i naglasio da ga  brine samo jedna stvar - kako to da su baš iz prošle vlade ostali samo ti procesi  protiv funkcionera SPS.

"Zašto su samo ti procesi rađeni? Da bi se postepeno vršio pritisak na nas",  naveo je lider socijalista.

Na opasku kako je borba protiv korupcije postala samo Vučićeva kad je on ministar policije, Dačić je rekao da je tu tu je reč o sistemskoj postavci koja je nastala u vreme šefa kabineta bivšeg predsednika Srbije Mikija Rakića. Upitan da li su možda na udaru kadrovi iz SPS zato što je taj sistem nastao u vreme Mikija Rakića, premijer je ocenio da je to bio jedan uhodani način funkcionisanja tih struktura u smislu da uvek treba imati nekoga u fioci.

Na pitanje u čijoj je on fioci, Dačić je istakao: "O meni se toliko pričalo  i pisalo da ne znam šta bi još toliko loše moglo da mi prišiju".
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Milo Đukanović preporučio šeicima da ulažu u Srbiju

Izvor: Kurir, 04.Dec.2013

Vučić je kazao da će 9. decembra, kada Đukanović dolazi u zvaničnu posetu Beogradu nakon decenijske pauze, zvaničnici dve države pokrenuti pitanja platnog prometa, revitalizacije pruge, ali i drugih infrastrukturnih projekata..PODGORICA, - Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.