Crnadak i Anen o evropskom putu BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2015, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak i Anen o evropskom putu BiH

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i član njemačkog Bundestaga Nils Anen razmijenili su danas informacije o deblokadi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH sa EU, konstatujući da je u sljedećoj fazi neophodno intenzivirati aktivnosti na uspostavljanju efikasnog mehanizma koordinacije različitih nivoa vlasti u BiH.

Anen je rekao da je ovo velika prilika za BiH i da je neophodno da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ispune obaveze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH sa EU, te da Bundestag s pažnjom prati razvoj situacije u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je u razgovoru sa Anenom, koji je portparol frakcije SDP-a za spoljnu politiku u Bundestagu, visoko ocijenio bilateralne odnose dvije zemlje, čija se saradnja ogleda u snažnoj podršci Njemačke u evropskom putu i reformskom procesu BiH.

On je predstavio prioritetne ciljeve BiH, navodeći da su dobrosusjedski odnosi i regionalna saradnja od velike važnosti, kao i evropske integracije, ekonomska diplomatija i popravljanje imidža zemlje u svijetu.

Crnadak je naveo i da je neophodno provesti sveobuhvatne reforme u zemlji, kao što je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije da bi se stvorili pozitivni uslovi za nove investicije u svim privredno-ekonomskim sektorima u BiH.

On je posebno istakao da BiH preuzima veliku odgovornost predsjedavanjem Savjetom Evrope, te da visoko cijeni podršku Njemačke i EU, koja je neophodna i u provođenju socio-ekonomskih reformi u narednom periodu u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bevanda: Što prije riješiti pitanje mehanizma koordinacije

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2015

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda rekao je da pitanje mehanizma koordinacije treba riješiti što prije da bi BiH mogla ispunjavati svoje obaveze na putu ka EU, te da je neophodno izbjeći politizaciju ovog pitanja...Bevanda je primio danas specijalnog predstavnika EU za BiH...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.