Bramerc pohvalio Srbiju

Izvor: RTS, 07.Dec.2011, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc pohvalio Srbiju

Hapšenjem Ratka Mladića i Gorana Hadžića, završen problematičan deo saradnje sa Srbijom, rekao Serž Bramerc u Savetu bezbednosti UN. Glavni tužilac Haškog tribunala traži da se sprovede ozbiljna istraga o njihovim jatacima.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pohvalio je, na sednici Saveta bezbednosti UN, Srbiju zbog izručenja poslednje dvojice haških optuženika Ratka Mladića i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Gorana Hadžića, ali je zatražio da se sprovede ozbiljna istraga o njihovim jatacima.

"Želimo da vidimo rezultate u istrazi o tome kako su godinama izbegavali hapšenje. Kada sam u novembru bio u Beogradu, video sam da se malo radi po tom pitanju i želim bolje rezultate za sledeći izveštaj", rekao je Bramerc.

Bramerc je pohvalio Srbiju zbog izručenja poslednje dvojice optuženika, istakavši da se pokazalo da niko ne može da izbegne pravdu.

"Ovo može biti pokazatelj bolje budućnosti za međunarodno pravo", naglasio je glavni haški tužilac.

U okviru izveštaja koji se, pored Srbije, tiče i drugih država bivše Jugoslavije, Bramerc je kritikovao Hrvatsku zbog izjava državnih funkcionera u kojima kritikuju presude i rad Haškog tribunala.

Bramerc je, takođe, uputio kritike i BiH, između ostalog i zbog bekstva nekadašnjeg haškog optuženika Radovana Stankovića iz zatvora u Foči. Njega je haški tribunal predao u nadležnost pravosudnim organima BiH.

"On je pobegao pre četiri godine, a ne vidim aktivnosti vlasti BiH na rešavanju tog slučaja", kazao je Bramerc i dodao da je potrebna saradnja i drugih država u regionu da bi se Stanković uhapsio.

Bramerc je rekao da lideri u regionu Zapadnog Balkana treba da se izbore za nove odnose, poštovanje prava, a ne nacionalizam i da u tome podršku treba da im pruži i međunarodna zajednica.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Ratko Mladić,   Uhapšen Goran Hadžić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc zahteva istragu o jatacima

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Dec.2011, 00:09

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc je na sednici Saveta bezbednosti UN pohvalio Srbiju zbog izručenja poslednje dvojice haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Bramerc pohvalio Srbiju

Izvor: RTS, 08.Dec.2011

Hapšenjem Ratka Mladića i Gorana Hadžića, završen problematičan deo saradnje sa Srbijom, rekao Serž Bramerc u Savetu bezbednosti UN. Glavni tužilac Haškog tribunala traži da se sprovede ozbiljna istraga o njihovim jatacima.

Nastavak na RTS...

Bramerc kritikovao Hrvatsku, BiH i Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2011

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je u Savetu bezbednosti UN da je Srbija hapšenjem i izručenjem svih begunaca okončala jedno poglavlje saradnje s tim sudom, ali da mora da učini više na otkrivanju mreže za podršku Ratku Mladiću. Na račun vlasti u Hrvatskoj Bramerc je uputio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Bramerc: Srbija mora otkriti saradnike Mladića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2011

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocijenio je u Savjetu bezbjednosti UN-a da je Srbija hapšenjem i izručenjem svih bjegunaca okončala jedno poglavlje saradnje s tim sudom, ali da mora da učini više na otkrivanju mreže za podršku Ratku Mladiću. Predstavljajući redovan šestomjesečni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bramerc traži istragu o jatacima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2011

Zvaničnici u Beogradu ćute na kritike glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca da vlasti u Srbiji ne sprovode ozbiljnu istragu o jatacima u skrivanju haških optuženika pre svih Ratka Mladića i Gorana Hadžića

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.