Bramerc: Hapšenje Mladića je prioritet!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2010, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Hapšenje Mladića je prioritet!

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Srebrenici da nema alternative za hapšenje haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Ova hapšenja su prioritet za Haški tribunal, naglasio je on.

"Smatramo da je ključ njihovog hapšenja u Srbiji i zato aktivno radimo sa vlastima u toj državi da se ova hapšenja realizuju", rekao je Bramerc Srni nakon razgovora sa rukovodstvom opštine Srebrenica.

On je naveo da se isto >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tako traži i od zemalja u regionu da pomognu hapšenje begunaca, kao i od međunarodne zajednice i Evropske unije da daju podršku u pogledu hapšenja.

"Važno je za kredibilitet Haškog tribunala da preostala dva begunca budu uhapšena kako bi se ispunio mandat Tribunala", rekao je Bramerc i dodao da je isto tako važno i za kredibilitet međunarodne zajednice da Mladić bude uhapšen jer je odgovoran za navodno činjenje zločina.

Bramerc je naveo da je tokom prve posete Srebrenici, u razgovoru sa predstavnicima udruženja srebreničkih žrtava, izrazio svoje poštovanje prema žrtvama i porodicama, te "prema njihovoj borbi da istraju u dokazivanju pravde".

Govoreći o suđenju Radovanu Karadžiću, Bramerc je rekao da je "genocid važan deo optužnice u procesu protiv Karadžića pred Haškim tribunalom".

Podsetivši da je već nekoliko svedoka bilo u Hagu i svedočilo, Bramerc je rekao da će suđenje Karadžiću pokazati koliko je važno hapšenje preostalih begunaca.

Bramerc od ponedeljka boravi u trodnevnoj poseti Bosni i Hercegovini, u okviru priprema izveštaja za Savet bezbedosti UN o saradnji država regiona sa sudom u Hagu.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc: Hapšenje preostalih begunaca nema alternativu

Izvor: Blic, 27.Apr.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Srebrenici da nema alternative za hapšenje haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića..."Smatramo da je ključ njihovog hapšenja u Srbiji i zato aktivno radimo sa vlastima u toj državi da se ova hapšenja realizuju", rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.