Bevanda dobio poziv Merkelove za skup u Berlinu

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bevanda dobio poziv Merkelove za skup u Berlinu

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda dobio je poziv njemačkog kancelara Angele Merkel da 28. avgusta u Berlinu učestvuje na konferenciji lidera zemalja zapadnog Balkana, rečeno je danas Srni u kabinetu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Nije poznato da li će još neko od članova Savjeta ministara uz Bevandu učestvovati na samitu u Berlinu.

Njemački kancelar poziv za konferenciju u Berlinu uputila je liderima BiH, Hrvatske, Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Gore, Makedonije, Albanije i Slovenije, kao i predstavnicima vlasti u Prištini.

Najavljeno je da će u svojstvu posmatrača biti prisutni predstavnici Holandije, Austrije i Francuske.

Teme susreta trebalo bi da budu dobrosusjedski odnosi, EU integracije, ekonomska saradnja i odnos regiona prema novim dešavanjima u Evropi, odnosno ukrajinskoj krizi i saradnji sa Rusijom.

Iz Srbije na sastanak su pozvani premijer Aleksandar Vučić, ministar inostranih poslova Ivica Dačić i novi ministar finansija Dušan Vujović.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bevanda dobio poziv Merkelove za skup u Berlinu

Izvor: Capital.ba, 05.Avg.2014

SARAJEVO, Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda dobio je poziv njemačkog kancelara Angele Merkel da 28. avgusta u Berlinu učestvuje na konferenciji lidera zemalja zapadnog Balkana, rečeno je danas u ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.