BURKINA FASO GORI Demonstranti zaposeli parlament i televizuju

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BURKINA FASO GORI Demonstranti zaposeli parlament i televizuju

Demonstranti u Uagaduguu, glavnom gradu Burkine Faso upali su danas u zgrade parlamenta i državne televizije, koja je prestala da emituje program.

Manji broj vojnika koji su čuvali zgradu pucali su u vazduh u pokušaju da odbiju demonstrante, ali se oni nisu zaustavili, pa su se vojnici povukli.

Hiljade ljudi prethodno su se probile u zgradu parlamenta i zapalile je uoči glasanja o izmeni Ustava, koja bi omogućila aktuelnom predsedniku Blezu Kompaoru da se ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kandiduje.

Masa je potom krenula prema kancelariji predsednika vlade Lika Adolfa, dok iznad njih leti helikopter snaga bezbjednosti i ispaljuje suzavac.

Vlada je predložila da se izmenom Ustava omogući Kompaoreu da se ponovo kandiduje na izborima sledeće godine. Prema sadašnjem zakonu, predsednik može imati najviše dva uzastopna mandata.

Većina poslanika nije bila u parlamentu u trenutku kada su se u zgradu probili demonstranti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Gori" Burkina Faso, nemiri na ulicama

Izvor: Mondo, 30.Okt.2014

U Burkini Faso danas je, zbog nemira u kojima je zapaljena skupština, uvedeno vanredno stanje...Foto: AP Photo/Theo Renaut..Predsednik Burkine Blez Kompaore (Blaise Compaore) odlučio se na ovaj korak pošto su demonstranti danas upali u skupštinsko zdanje i potpalili njegovu glavnu odaju...Iz izjave...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.