Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Sep.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Potpisan sporazum o vladi nacionalnog jedinstva

Dvojica rivala na poslednjim avganistanskim predsedničkim izborima Ašraf Gani i Abdula Abdula, potpisali su sporazum o formiranju vlade nacionalnog jedinstva i podeli vlasti, javio je AFP. Ovakavo rešenje političke krize nastale posle izbora, pošto su oba kandidata proglasila pobedu postignuto je posredovanjem Sjedinjenih Država i Ujedninjenih nacija.

Prvi krug avganistanskih predsedničkih izbora održan je u aprilu, kada je Abdula osvojio više glasova od svog protivkandidata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ali nedovoljno da bi izbegao drugi krug. Posle drugog kruga u junu obojica, Abdula i Gani tvrdili su da su pobednici, a prema preliminarnim rezultatima Gani je osvojio više glasova. U rešenju spora posredovale su UN i SAD kako bi se izbeglo nasilje i etnički sukobi u Avganistanu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Avganistanu potpisan dogovor o vladi nacionalnog jedinstva

Izvor: Blic, 21.Sep.2014

Dvojica avganistanskih predsedničkih kandidata Abdulah Abdulah i Ašraf Gani danas su u Kabulu potpisali dogovor o formiranju vlade nacionalnog jedinstva...Dogovor, kojim će najverovatnije predsednik Avganistana postati Ašraf Gani, potpisan je na ceremoniji u Kabulu i u prisustuvu novinara, navodi...

Nastavak na Blic...

Avganistan: Sporazum o podeli vlasti

Izvor: VOA, 21.Sep.2014

Avganistanski predsednički kandidati Ašraf Gani i Abdula Abdula su potpisali sporazum o podeli vlasti u cilju formiranja Vlade nacionalnog jedinstva nakon višenedeljnih političkih sporova posle drugog kruga predsedničkih izbora u junu...Današnjim sporazumom Gani postaje predsednik dok Abdula stiče...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.