Apel kupačima na Adi Ciganliji

Izvor: B92, 04.Avg.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel kupačima na Adi Ciganliji

Beograd -- Javno preduzeće Ada Ciganlija pozvalo je kupače da se zbog novog toplotnog talasa ponašaju odgovorno i pridržavaju pravila kupališta radi sopstvene bezbednosti.

U Beogradu će sutra biti oko 36 stepeni, a u ponedeljak se očekuje temperatura do 41 stepen. Do srede se očekuju slične vremenske prilike.

Adu Ciganliju tokom toplih dana poseti i više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 150.000 posetilaca dnevno, zbog čega je neophodan pojačan oprez kupača.

Kupanje na Savskom jezeru je dozvoljeno i bezbedno samo u obeleženim zonama od 10 do 20 časova. Kupanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci najstrože je zabranjeno.

Poseban oprez savetuje se hroničnim bolesnicima koji treba da se pridržavaju svojih redovnih terapija, dok se roditeljima savetuje da paze na svoju decu.

Ne preporučuje se naglo ulaženje u vodu, kao ni odmah posle obroka ili punog stomaka, a neplivačima je na raspolaganju besplatna obuka u plivanju.

Na Savskom jezeru svakodnevno dežura spasilačka služba, kao i Hitna pomoć.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Apel posetiocima Ade Ciganlije

Izvor: Studio B, 04.Avg.2012

Najveći broj građana vrele dane provodi na Adi, odakle apeluju da se pravila na kupalištu moraju poštovati. Iz JP "Ada Ciganlija" upozoravaju da se kažnjava prodaja alkohola maloletnicima i apeluju na posetioce da ne kupuju piće od preprodavaca na plaži...JP "Ada Ciganlija" pozvala je posetioce...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.