Subota, 04.08.2012.

16:54

Apel kupačima na Adi Ciganliji

Javno preduzeće Ada Ciganlija pozvalo je kupače da se zbog novog toplotnog talasa ponašaju odgovorno i pridržavaju pravila kupališta radi sopstvene bezbednosti.

Izvor: Beta

Default images

U Beogradu će sutra biti oko 36 stepeni, a u ponedeljak se očekuje temperatura do 41 stepen. Do srede se očekuju slične vremenske prilike.

Adu Ciganliju tokom toplih dana poseti i više od 150.000 posetilaca dnevno, zbog čega je neophodan pojačan oprez kupača.

Kupanje na Savskom jezeru je dozvoljeno i bezbedno samo u obeleženim zonama od 10 do 20 časova. Kupanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci najstrože je zabranjeno.

Poseban oprez savetuje se hroničnim bolesnicima, koji treba da se pridržavaju svojih redovnih terapija, dok se roditeljima savetuje da paze na svoju decu.

Ne preporučuje se da se u vodu ulazi naglo, kao ni odmah posle obroka ili punog stomaka, a neplivačima je na raspolaganju besplatna obuka u plivanju.

Na Savskom jezeru svakodnevno dežura spasilačka služba, kao i Hitna pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: