Angela Merkel uskoro u Beogradu?

Izvor: B92, 14.Apr.2014, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel uskoro u Beogradu?

Beograd -- List Danas nezvanično saznaje da bi u Beograd, posle Gerharda Šredera trebalo da doputuje i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Njena poseta biće, kako piše dalje taj list, najviše orijentisana ka načinu na koji će nova Vlada Srbije pregovarati o Kosovu i Metohiji.

Ivica Dačić izjavio je tokom vikenda da posle konstituisanja nove vlade neće voditi pregovore o KiM, jer postoji dogovor da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to pitanje na premijerskom nivou.

Zato se očekuje da prvi pregovarač Beograda u političkom dijalogu s Prištinom bude neimenovani mandatar Aleksandar Vučić, ali, kako tvrde izvori Danasa, još se ne zna da li će nova vlada imati posebnog "kosovskog" pregovarača za poglavlje 35, koje je odnosi na "normalizaciju odnosa s Prištinom" ili će to biti prepušteno šefu pregovaračkog tima Tanji Miščević, iako taj paket sadrži veliki broj statusnih i političkih pitanja.

Tanja Miščević je tokom vikenda najavila da bi pristupni pregovori s EU mogli da počnu u junu otvaranjem upravo poglavlja 35.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.