Američke vlasti proveravaju veći broj korisnika Tvitera

Izvor: Blic, 01.Avg.2013, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke vlasti proveravaju veći broj korisnika Tvitera

Tviter je saopštio da američke vlasti sada više traže podatke o korisnicima ove društvene mreže u odnosu na prošlu godinu.

Prema navodima agencija, vladine službe su zatražile informacije o 1,157 korisnika, od kojih je 78 odsto u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tviter je pozitivno odgovorio u dve trećine zahteva, saopštila je ova društvena mreža, objašnjavajući da se najveći broj slučajeva odnosio na istrage o kriminalu.

Međutim, Tviter >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dodao da zbog zakonskih ograničenja ne može detaljnije da govori u vezi sa čim su se vodile te istrage.

Epl, Fejsbuk, Majkrosoft i druge tehnološke kompanije našle su se na udaru liberalne javnosti nakon informacija o internet prisluškivanju i skidanju podataka koje sprovodi američka vlada.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Twiter,   Facebook

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD špijunira većinu tviteraša

Izvor: OkRadio.rs, 01.Avg.2013

Vlasti Sjedinjenih američkih država sada više traže podatke o korisnicima Tvitera u odnosu na prošlu godinu, sapoštila je ova društvena. Prema navodima agencija, vladine službe su zatražile informacije o 1,157 korisnika, od kojih je 78 odsto u SAD.   Najveći broj zahteva odnosio se na...

Nastavak na OkRadio.rs...

Twitter objavio novi izveštaj: američke vlasti i dalje zahtevaju najviše podataka o korisnicima

Izvor: Informacija.rs, 01.Avg.2013

Američke vlasti očigledno vole da imaju podatke o internet korisnicima i to ne samo sudeći po onome što je otkrio Edvard Snouden o tajnim programima američke Nacionalne agencije za bezbednost (NSA) za špijuniranje internet korisnika. Treći put zaredom, broj zahteva za podacima korisnika koje su...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.