Aktiviran sajt za prijavljivanje nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktiviran sajt za prijavljivanje nasilja

BEOGRAD -

Na internet sajtu www.supergrađanin.com građani od danas mogu da prijavljuju slučajeve nasilja postavljanjem fotografija, video zapisa i poruka.

Reč je o projektu "Građansko društvo protiv nasilja 2.0" Centra za nove komunikacije Dokukino, koji finansira USAID, a cilj je aktiviranje građana u borbi protiv nasilja.

Pristupom preko društvenih mreža Fejsbuk i Tviter, građani će moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da šalju pisane i SMS poruke, kaže se u saopštenju tog centra.

"On-lajn platforma www.supergrađanin.com mogla bi da postane alternativna baza podataka i svojevrsna evidencija nasilja u našem društvu, kao i da angažuje građane da se pokrenu i lično doprinesu borbi protiv nasilja", dodaje se u saopštenju.

U ovaj projekat uključeno je deset organizacija građanskog društva iz Beograda, Novog Sada, Novog Bečeja, Negotina, Zaječara, Jagodine i Niša.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aktiviran sajt za prijavu nasilja

Izvor: B92, 12.Dec.2011

Beograd -- Aktiviran sajt za prijavu nasilja, postavljanjem fotografija, video zapisa i poruka- supergrađanin.com...Reč je o projektu "Građansko društvo protiv nasilja 2.0" Centra za nove komunikacije Dokukino, koji finansira USAID, a cilj je aktiviranje građana u borbi protiv nasilja...Pristupom...

Nastavak na B92...

Aktiviran sajt za prijavljivanje nasilja

Izvor: NaDlanu.com, 12.Dec.2011

BEOGRAD, 12. decembra 2011. (Beta) - Na internet sajtu www.supergradjanin.com gradjani od ponedeljka mogu da prijavljuju slučajeve nasilja postavljanjem fotografija, video zapisa i poruka... BEOGRAD, 12. decembra 2011. (Beta) - Na internet sajtu www.supergradjanin.com gradjani od ponedeljka mogu da...

Nastavak na NaDlanu.com...

Aktiviran sajt za prijavljivanje nasilja

Izvor: Studio B, 12.Dec.2011

Na internet sajtu www.supergrađanin.com građani od danas mogu da prijavljuju slučajeve nasilja postavljanjem fotografija, video zapisa i poruka. ..Reč je o projektu "Građansko društvo protiv nasilja 2.0" Centra za nove komunikacije Dokukino, koji finansira USAID, a cilj je aktiviranje građana...

Nastavak na Studio B...

Prijava nasilja preko sajta Supergrađanin

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 00:15

Da novi mediji imaju značajnu ulogu u jačanju građanskog aktivizma, pokazuje od danas aktivna onlajn platforma www.supergradjanin.com preko koje građani mogu da prijave nasilje...Kao deo projekta „Građansko društvo protiv nasilja 2.0", koji realizuje regionalni Centar za nove komunikacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.