DINKIĆ ZAVRŠIO KARIJERU: URS se briše iz registra političkih partija

Izvor: Kurir, 10.Nov.2015, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DINKIĆ ZAVRŠIO KARIJERU: URS se briše iz registra političkih partija

BEOGRAD - Bivši predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić odobrio je brisanje te stranke iz registra političkih partija, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Dinkić, koji je i nekoliko puta bio ministar u Vladi Srbije, podneo je zahtev nadležnom ministarstvu da se njegovo ime izbriše iz registra političkih partija, gde je upisan kao zastupnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << URS-a, navode u tom ministarstvu.

On je u dopisu istakao i da, što se njega tiče, nadležno ministarstvo može da pokrene postupak brisanja URS iz registra, pošto ta partija ne postoji više od godinu dana.

URS je partija koja je nastala od nekadašnje G17 plus koja je dugo bila na vlasti posle političkih promena u Srbiji posle 2000. godine.

URS je bila na vlasti i 2012. godine, da bi potom 2013. bila izbačena iz vladajuće koalicije, a  na izborima prošle godine nije uspela da pređe cenzus

Autor: Agencija TANJUG

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.