Izvor: Blic, 30.Apr.2017, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranski medijski magnat ubijen u Istanbulu

On je ubijen u istanbulskom kvartu Maslak, a policija je pronašla spaljeno vozilo koje je korišćeno u atentatu i u toku je istraga.

The founder and chairman of the Persian-language Gem TV company Saeed Karimian has been killed in Istanbul https://t.co/puRewJlfMB pic.twitter.com/a62ksjH9FY

Karimijan je procesuiran u odsustvu pred sudom u Teheranu i osuđen na šest godina zatvora zbog širenja propagande protiv Irana.

Gem TV prevodi strane i zapadne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << programe na persijski jezik i emituje ih preko satelita u Iranu.

Ta medijska grupa osnvana je u Londonu, ali je kasnije proširena na Dubai.

Kako je navedeno na sajtu, taj medij ima 17 kanala na persijskom jeziku i po jedan kurdskom, azerskom i arapskom jeziku.
Pogledaj vesti o: Twiter,   London

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.