Najveći internet napad dosad: Srušili pola neta!

Izvor: Mondo, 21.Okt.2016, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći internet napad dosad: Srušili pola neta!

Zbog DDoS napada nisu radili Twitter, PayPal, eBay, PlayStation Network, Spotify, Netflix, Amazon, Tumblr, Reddit, Xbox Live, novinski i porno sajtovi…

Foto: Gizmodo/GIF Gizmodo.com kreirao .gif DDoS napada na SAD.

Prema pisanju The Next Web portala DDoS napadi su neutralizovani oko pola dva ujutru po našem vremenu (22. oktobar), a za napad je iskorišćena ranjivost Internet of Things >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sistema tj. mreža aparata priključenih na internet sa slabom bezbednošću (TV uređaji, veš mašine, kućni roboti, pametni ramovi, pametni prekidači, termostati i ostali umreženi IoT uređaji).

ORIGINALNA VEST:

Šta je DDoS napad

Distributed Denial of service je pokušaj napadača sračunat da učini veb server nedostupnim korisnicima kojima je namenjen, onesposobljava mrežu, računar ili neki drugi deo infrastrukture na način da ne mogu funkcionisati.

MONDO MobITShareFacebookTwitter

Najmanje dva uzastopna talasa online DDoS napada blokirala su nekoliko najvećih svetskih sajtova. Twitter, Spotify, Netflix, Amazon, Tumblr i Reddit nedostupni su korisnicima, javlja USA Today. Prvi napadi su počeli jutros, i oni su rešeni nekoliko sati kasnije, ali onda je sve ponovo "palo".

Kako prenosi britanski The Independent napad je toliko jak da ne radi najveći deo najpopularnijih sajtova na svetu, a u "mrežu" udara upletena je i onesposobljena i PlayStation Network gejmerska mreža. Takođe, ne rade eBay, PayPal, ali Google i Facebook trenutno nisu ugroženi.

Uzrok je niz DDoS napada usmerenih protiv internet kompanije Dyn. Koliko su stvari ozbiljne svedoči i činjenica da se oglasila i Bela kuća.

Dyn status možete pratiti uživo na sajtu, koji se automatski osvežava.

Sekretar Bele kuće Džoš Ernest kazao je da odeljenje državne bezbednosti "pomno prati situaciju", ali da "za sada nemaju nikakve informacije ko bi mogao da stoji iza napada".

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SAD: Hakerski napadi su rešeni, neće biti više problema

Izvor: Blic, 21.Okt.2016

Najmanje dva talasa hakerskih napada blokirala su ili onemogućila regularno korišćenje nekih od najposećenijih sajtova. Najveće posledice osetili su korisnici koji stanuju na istočnoj obali SAD gde većina nije uopšte imala pristup Tviteru, Spotifaju, Netfliksu, Amazonu, Tumbliru, Reditu i drugim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.