Izvor: Danas, 29.Nov.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: Ne slažem se sa Rezolucijom EP

Beograd - Začuđuje činjenica da je Evropski parlament dozvolio da ga Hrvatska instrumentalizuje u predizborne svrhe i da je doneo Rezoluciju koja se odnosi na Srbiju, a da Srbiji nije pružena mogućnost da makar iznese svoj stav, piše u opširnoj pisanoj izjavi za medije predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u kojoj se ocenjuje da "nažalost, EP ne menja odnos prema Srbiji čak ni sada, kada je priznao da je Srbija država koja je svojim reformama zaslužila otpočinjanje pregovaračkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << procesa".

EP trebalo bi da bude poznato koliko napora je Srbija uložila da se veoma krhki odnosi sa Hrvatskom stabilizuju i da se brojna otvorena pitanja reše u obostranom interesu, navodi Nikolić pominjući da su "poslanici ostali nemi pred uništavanjem ćiriličnih tabli u Slavoniji, pred eksplicitnim govorom mržnje protiv Srba na skupovima povodom godišnjice zločinačke akcije Oluja"...

"To što se ne slažem sa izglasavanjem Rezolucije EP ne znači da ona Srbiji nameće bilo kakvu obavezu, samo nam pokazuje šta bismo sve mogli da doživimo u budućnosti. Što se tiče Haškog tribunala, postavlja se pitanje šta je krajnji cilj njihove cirkuske predstave i njihovih mentora i klovnova? Šta žele da postignu? Smenu vlasti? Pa zar u demokratskim društvima o tome ne odlučuju građani na izborima? Baš zato bi bilo nefer prema građanima podneti ostavku. To bi verovatno bilo lakše većini članova Vlade.

Ko bi ih zamenio? Dokazano lošiji, usuđujem se da kažem gori ljudi, ali veoma podložni manipulacijama. Srbija bi se vratila u pakao u kome bi joj lako oduzeli i ono što se zarekla da nikada i nikome ne da", navodi se u Nikolićevoj izjavi.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.