Sve spremno za inauguraciju Nikolića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2012, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za inauguraciju Nikolića

BEOGRAD/NOVI SAD -

Svečanost povodom inauguracije predsednika Srbije Tomislava Nikolića biće održana sutra u zgradi Predsedništva u Beogradu, u atmosferi podeljenih reagovanja na njegov dolazak na čelo države tri sedmice posle izbora.

Pre početka svečanosti koja je zakazana za 17 sati, na Andrićevom vencu najavljeno je nekoliko razgovora - dijalog Nikolića sa najvažnijim gostom, evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, a u toku prepodneva i konsultacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa listom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije u vezi sa formiranjem nove vlade.

Među pozvanim zvanicama iz Srbije i sveta, neće biti lideri zemalja regiona, izuzev predsednika Crne Gore i Republike Srpske, Filipa Vujanovića i Milorada Dodika.

Kako je najavljeno, među gostima iz sveta biće komesar za proširenje EU Štefan File, koji će prethodno imati bilateralni susret sa predsednikom Srbije.

Marko Đurić iz kabineta predsednika kaže za Tanjug da se na svečanosti očekuju predstavnici gotovo svih zemalja sa kojima Srbija ima bilateralne odnose, a Nikolić će osim toga imati i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima iz inostranstva. On je takođe naveo da će se gostima obratiti Nikolić i File.

"Predsednik će imati i niz bilateralnih sastanaka sa visokim zvaničnicima", rekao je Đurić, ne precizirajući o kojim zvaničnicima je reč.

Među zvanicama iz zemlje, pored poslanika novog saziva skupštine, biće i predstavnici raznih udruženja, poput Udruženja učesnika ratova 1912-1918. godine i SUBNOR-a, ali i mladi matematičari, istraživači stanice "Petnica", predstavnici kulturnog i umetničkog života.

Protokol svečanosti predviđa da će goste dočekati članovi Kulturno-umetničkog društva "Gradimir" u srpskim narodnim nošnjama, a himnu će izvesti hor KUD-a "Lola", precizirala je za Tanjug šef protokola u kabinetu predsednika Srbije Jasmina Mitrović Marić.

Ona je dodala da će cela svečanost biti propraćena zvucima etno muzike od srednjeg veka do danas, koju će izvoditi ansambl Renesans.

Tomislav Nikolić 31. maja položio je zakletvu u parlamentu čime je stupio na dužnost predsednika Srbije.

Inauguraciju Nikolića za RTV je komentarisao novinar i publicista Mihal Ramač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.