Pupovac osudio Nikolićeve izjave o Vukovaru i Srebrenici

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jun.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac osudio Nikolićeve izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsednik Saborskog Odbora za spoljnu politiku Milorad Pupovac iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) danas je u Zagrebu rekao da su izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića o Srebrenici i Vukovaru štetne i nedopustive.

"Izražavamo spremnost za nastavak saradnje, ali želimo jasno reći da nećemo dopustiti da se na bilo koji način vređaju osećaji ljudi koji su bili žrtve u ratu, kao i naša >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << privrženost vrednostima koje želimo da širimo u regiji", rekao je Pupovac. Informativna služba Sabora Hrvatske saopštila je da je Pupovac ocenio da izjave Tomislava Nikolića u vezi Vukovara i Srebrenice " nisu samo štetne, već i nedopustive". "Nadamo se da će formiranjem nove vlade u Srbiji biti uspostavljena kontrola nad političkim procesima", dodao je Pupovac koji je razgovarao sa predsednikom Zastupničkog doma Velikog Vojvodstva Luksemburga Lorenom Mosarom. On je, kako je prenela pres služba Sabora, naglasio da je Hrvatska privržena nastavku saradnje sa Srbijom uprkos zabrinutosti poslednjim izjavama njenog novoizabranog predsednika Nikolića, koje ne idu u prilog daljem jačanju saradnje. Takođe je istakao značaj izgradnje pozitivnih odnosa između Hrvatske i Srbije, kao i doprinos dosadašnje saradnje predsednika Hrvatske Ive Josipovića i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.Mirjana Vujović Đurak, dopisnica agencije BetaZAGREB, 5. juna 2012.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.