Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2015, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić na obeležavanju Dana Narodne biblioteke Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učestvovaće danas na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana Narodne biblioteke Srbije i Nacionalnog dana knjige.

Predsednik Nikolić, pokrovitelj Narodne biblioteke Srbije, obratiće se prisutnima i svečano uručiti Nacionalnu nagradu u oblasti bibliotekarstva "Janko Šafarik", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Narodna biblioteka Srbije, povodom obeležavanja srpskog praznika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << knjige, organizovala je akciju izgradnje "Piramide od knjiga" za biblioteke širom Srbije sa najsiromašnijim fondovima.

Prvu knjigu položiće predsednik Nikolić. Akcija počinje u 11 sati ispred Amfiteatra Narodne biblioteke Srbije i trajaće do obeležavanja Svetskog dana knjige, 23. aprila, navedeno je u saopštenju.

Iz Narodne biblioteke Srbije, koja je osnovana 28. februara 1832. godine u Beogradu, najavljeno je da će povodom Dana Narodne biblioteke Srbije i Nacionalnog dana knjige biti uručena i Nagrada za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije za 2014. godinu.

Povodom 100-godišnjice smrti političira, diplomate, filologa, istoričara i bibliotekara Stojana Novakovića, u specijalnoj vitrini na prvom spratu biće izložena neka od najznačajnijih Novakovićevih dela iz fonda nacionalne biblioteke, navodi se u saopštenju.

Narodna biblioteka Srbije pozvala je i ove godine građane da podrže akciju izgradnje "Piramide od knjiga“ za pomoć fondovima biblioteka u Srbiji.

U saradnji sa Udruženjem izdavača i knjižara Srbije, nacionalna biblioteka ponudiće svojim novim korisnicima 50 odsto popusta za nove članske karte ukoliko kupe knjige 27. ili 28. februara u knjižarama Službeni glasnik, Zavod za udžbenike, Delfi, Laguna, Vulkan, Evro Ðunti, Stilos, Dereta, Dobra knjiga, Čarobna šuma i Kreativni centar.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.