Nikolić i Kitarovićeva po srpski VIDEO

Izvor: B92, 25.Nov.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikolić i Kitarovićeva 'po srpski'" VIDEO

U Zagrebu seodržava sastanak predsednika država regiona, a hrvatski mediji prenose kako su se Tomislav Nikolić i Kolinda Grabar Kitarović ljubili “po srpski”.

Prvi je na Pantovčak došao slovanački predsednik Borut Pahor, kojeg je predsednica Hrvatske srdačno dočekala. Nakon toga stigli su i predsedavajući Evropskog saveta Donald Tusk, kao i, u tri odvojena automobila, trojica članova Predsedništva BiH.

Posebno su se srdačno pozdravili Mladen Ivanić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpski član Predsedništva, i Borut Pahor.

Kako piše “Jutarnji”, "pravi mali šou izveo je srpski predsednik Tomislav Nikolić, nakon što mu je hrvatska predsednica pružila ruku za dobrodošlicu".

“Nikolić ju je poljubio prvo u oba obraza, a zatim i treći put, 'po srpski', uz vidno iznenađenu Kolindu Grabar Kitarović. Time je Nikolić ponovio 'tri poljupca' za hrvatske šefove države, koje je namenio i bivšem predsedniku Ivi Josipoviću”, navodi se u tekstu “Jutarnjeg”.

Predsednik Tomislav Nikolić poručio je iz Zagreba, sa samita u okviru procesa Brdo-Brioni, da očekuje obnavljanje prijateljstava u regionu i uspostavljanje saradnje.

"Daće bog da se uvek ovako sastajemo i da obnavljamo prijateljstva i uspostavljamo saradnju", istakao je Nikolić.

Kolinda Grabar Kitarović se vrlo srdačno pozdravila i sa predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom, kao i s makedonskim predsednikom Đorđem Ivanovom.

Podsećamo, predsednici država Zapadnog Balkana sastaju se na vanrednom sastanku procesa Brdo – Brioni na kojem su posebni gosti američki potpredsednik Džozef Bajden i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Domaćini skupa su predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i slovenački predsednik Borut Pahor.

Ranije danas u glavni grad Hrvatske, uz velike mere obezbeđenja, stigao je Džozef Bajden.

U Zagrebu se komentariše dolazak američkog potpredsednika označava povratak SAD na Balkan i podršku državama regiona u približavanju evroatlantskim integracijama, u čemu se posebna uloga daje Hrvatskoj.

Osim toga, mediji prenose i situaciju kada je hrvatski policajac pao sa motocikla, koji se potom zapalio, pet minuta pre nego što će na tom mestu proći kolona sa američkim potpredsednikom Džoom Bajdenom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.