Nikolić danas o vladi sa socijalistima

Izvor: Blic, 11.Jun.2012, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić danas o vladi sa socijalistima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće danas konsultacije u vezi sa formiranjem nove vlade sastankom sa predstavnicima izborne liste okupljene oko Socijalističke partije Srbije.

Nikolić će se sastati sa predstavnicima koalicije SPS-PUPS-JS u Predsedništvu Srbije u 10 časova.

Razgovore o formiranju vlade Nikolić je počeo 4. juna sa koalicijom okupljenom oko SNS "Pokrenimo Srbiju", a nastavio ih dva dana kasnije sa koalicijom "Izbor za bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << život", okupljenom oko DS.

Lider DS Boris Tadić, koji je takođe kandidat za mandatara, obavestio je tada predsednika Srbije da je koalicija okupljena oko te stranke blizu fomiranja parlamentarne većine i da će Nikoliću za nekoliko dana dati punu informaciju o tome kada ona bude jasno formirana.

Potpredsednica SNS Jorgovanka Tabaković i kandidat te stranke za mandatara buduće vlade ranije je rekla da SNS neće ometati razgovore o formiranju vlade i da će strpljivo čekati da ih SPS okončaju sa DS.

U novom sazivu parlamenta koalicija oko SNS ima 73 mandata, DS 67, a SPS-PUPS-JS 44.

Povezane vesti: Nikolić: U ponedeljak pregovori o vladi, prvo sa SNS pa sa demokratama Nikolić: Nadam se da će pregovori DS i SPS o vladi uroditi plodom Mihael Špindeleger: EU ne utiče na koalicije u Srbiji Vučić: Vlada SNS i DS ne bi bila idealno rešenje Počinju ozbiljni pregovori: Kohabitacija ili vlada SPS-SNS
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.