Nikolić: Srbija neće pristupiti nijednom vojnom savezu na svetu

Izvor: Blic, 29.Maj.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija neće pristupiti nijednom vojnom savezu na svetu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić održao je konferenciju za medije nakon regionalnog sastanka Brdo - Brijuni procesa.

"Današnji skup je doneo novi kvalitet, a to je da smo razgovarali o tome šta nas deli i šta nas svađa. Srbija će iskreno nastaviti da deluje u okviru procesa "Brdo - Brijuni". Naša želja da Srbija bude članica EU je iskrena kao i da na tom putu ispunimo uslove koji se pred nas postave", kazao je Nikolić, a prenosi N1.

Takođe, Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je istakao da je Srbija zamerila Hrvatskoj intervenciju kada je u pitanju put Srbije prema EU.

"Zamerili smo Hrvatskoj što je pokazala želju da ukaže kako Srbija nije spremna za EU, a mislim da ćemo to otkloniti direktnim razgovorima".

Kazao je da je sveukupno zadovoljan urađenim u okviru dvodnevnog sastanka. Podsetimo, i Kolinda Grabar Kitarović danas je poručila da Hrvatska ne blokira Srbiju na putu ka EU.

"Zadovoljan sam onim što smo ovde uradili i zajedničkom izjavom koji smo usaglasili. Mi ćemo zaista sa voljom ići u Makedoniju gdje je zakazan naredni skup".

Nikolić je još naglasio da Srbija "neće pristupati nijednom vojnom savezu na svetu".

"Srbija nema namjeru da pristupa bilo kom vojnom savezu i da sa bilo kojim vojnim savezom održava zajedničke akcije", dodao je.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.