Izvor: Blic, 28.Okt.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Čak ni EU ne postavlja uslove koje traže kosovski Albanci

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da ne vidi kako bi Srbija mogla da prihvati uslove kosovskih Albanaca, koje joj "čak ni Evropska unija ne postavlja".

- Vlada Srbije će u slučaju da ne postupi po tim zahtevima imati moju punu podršku i saradnju - kazao je Nikolić nakon susreta sa makedonskim predsednikom Đorđem Ivanovim.

On je naveo da takvi uslovi Prištine jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogu da znače da oni žele prekid dijaloga, a niko u Srbiji ko drži do sebe, ne može da prihvati te uslove.

- Mi ćemo insistirati da se pregovori nastave - rekao je Nikolić.

Mediji u Beogradu su preneli da Priština u okviru novih zahteva traži uspostavljanje granice između "država Kosovo i Srbija", poštovanje susedstva, saradnju na poljima od interesa "za obe države", ratnu odštetu, a od EU garanciju da će članstvo Srbije u Uniji biti uslovljeno "priznavanjem države Kosovo".

Međutim, kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da Priština nije postavila uslove Srbiji, već da je dokument o kojem se govori u Beogradu, predat Briselu 2014. godine, u okviru dogovora o temama o kojima će se razgovarati tokom dijaloga.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tomislav Nikolić: Čak ni EU ne postavlja uslove koje traže kosovski Albanci

Izvor: Beta, 28.Okt.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da ne vidi kako bi Srbija mogla da prihvati uslove kosovskih Albanaca, koje joj "čak ni Evropska unija ne postavlja"."Vlada Srbije če u slučaju da ne postupi po tim zahtevima imati moju punu podršku i saradnju", kazao je Nikolić nakon susreta...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.