Izvor: N1 televizija, 17.Feb.2017, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "Nikolić" - politički obračun unutar familije?

Da li iza informacije plasirane u medijima kako Tomislav Nikolić, ipak, namerava da se kandiduje za drugi mandat, stoji nedvosmislena namera ili politička trgovina? Izostanak zvanične potvrde Nikolićevih namera, kao i sadržine razgovora između njega i stranke koju je osnovao, otvara prostor za tumačenja.

Izvor: N1

Svi opštinski odbori stali su iza isto tako jednoglasne odluke Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << SNS da se kandiduje lider stranke Aleksandar Vučić. Šta je onda motivisalo Tomislava Nikolića da pođe putem mimo stranke koju je doveo do pobede pre 5 godina?

Članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović misli da je takva namera neodgovorna: "Šta su bili motivi? Meni se čini da je jedan od motiva, sigurno bio, i to je moje mišljenje, dakle kandidature Tomislava Nikolića, na neki način i podela SNS".

Glavni koalicioni partner naprednjaka smatra da je Nikolić završio svoju priču sa SNS. Ivica Dačić, iako nema zvanične potvrde Nikolićevih namera, nema sumnje u motive koji stoje iza vesti o mogućoj kandidaturi Nikolića:

"Očigledno da je namerno plasirana ta priča i da takva namera postoji, ili barem namera da se izvrši neki pritisak na Vučića".

Za novinara Vremena Dejana Anastasijevića, fascinantna je brzina kojom se u provladinim medijima Nikolić preko noći pretvorio u najgoreg zločinca, izdajnika i stranog plaćenika.

"Potpuno je jasno svima da ovo nikakve veze nema ni sa bilo kakvim principima, niti sa stabilnošću Srbije. Ovo je u stvari jedan politički obračun unutar familije, koji je nastavak jednog ranijeg političkog obračuna - takođe, unutar familije. Bojim se da to već postaje neka vrsta tradicije u srpskom političkom životu i to nije vrsta tradicije koju mislim da treba da negujemo", navodi.

Anastasijević dodaje da Tomislav Nikolić očito nije osetio signale kojih je bilo dugo unazad i nije se ni psihološki ni logistički pripremio za sadašnji trenutak.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Reakcije: Koji su Nikolićevi motivi za kandidaturu?

Izvor: N1 televizija, 17.Feb.2017

Da li iza informacije plasirane u medijima kako Tomislav Nikolić, ipak, namerava da se kandiduje za drugi mandat, stoji nedvosmislena namera ili politička trgovina? Izostanak zvanične potvrde Nikolićevih namera, kao i sadržine razgovora između njega i stranke koju je osnovao, otvara prostor za...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.