Dogovor o dostavi lekova na Kosovo

Izvor: B92, 04.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor o dostavi lekova na Kosovo

Beograd -- Tomica Milosavljević izjavio da je postignut dogovor o rešenju problema dostave lekova zdravstvenim ustanovama na Kosovu.

"Obavešten sam iz kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu da je postignut dogovor sa UNMIK-om da se više ne ponavljaju problemi oko snabdevanja lekovima i potrošnih medicinskih materijala u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Kosova i Metohije", kazao je ministar zdravlja Srbije.

Kako je naveo, biće obezbeđena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procesuda u kojoj će učestvovati kancelarije SZO u Beogradu i Prištini.

"Uveren sam da se više neće ponavljati problemi sa zadržavanjem transporta lekova i potrošnih materijala za zdravstvene ustanove na teritoriji Kosova", naveo je Milosavljević.

On je najavio i da će ministarstvo nastaviti kontinuirano da obavlja svoj posao, u okviru kojeg će Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica za četiri sedmice dobiti 14 novih vozila, a zatim i novi kardiološki ultrazvuk i holter monitoring EKG-a i krvnog pritiska.

Podsetimo, lekove namenjene zdravstvenim ustanovama na centralnom Kosovu, upućene iz Srbije, UNMIK carina nekoliko puta je zadržala jer nisu imali dozvolu kosovske Agencije za promet lekovima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milosavljević: Lekovi stigli na Kosovo

Izvor: Blic, 03.Apr.2008, 14:37

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da su lekovi namenjeni domovima zdravlja u Lipljanu i Gušterici stigli u ta srpska naselja na Kosovu.....Milosavljević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da su u sredu posle 23 sata svi lekovi stigli, osim nešto stomatološkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.