Valstrom: Izlazak Britanije iz EU može da dovede do raspada

Izvor: N1 televizija, 11.Jun.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valstrom: Izlazak Britanije iz EU može da dovede do raspada

Švedska ministarka spoljnih poslova Margot Valstrom rekla je da ako Britanci napuste EU za njima će slediti druge zemlje.

Ona je upozorila da bi britanski referendum mogao da vodi raspadu same EU.

Valstromova je rekla za BBC da bi napuštanje Londona moglo da ima domino efekat na druge zemlje koje bi iznele svoje zahteve za posebne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uslove i raspisale referendume.

"I druge zemlje EU će reći: Ako oni mogu da napuste blok, onda i mi treba da raspišemo referendum i možda, takođe, da napustimo blok", rekla je ona.

Valstromova je dodala da će se, nažalost, duboko osetiti posledice domino efekta i da će to biti loše u svakom slučaju.

Prema dosadašnjim anketama, pristalice napuštanja bloka imaju prednost u odnosu na one koji žele ostanak.

Ona je dodala da bi i druge zemlje mogle da slede primer Londona, i posebno da traže specijalne uslove i pogodnosti.

Izražavajući nadu da Britanija neće napustiti EU, ona je istakla da je ta zemlja važan trgovinski partner za Švedsku, kao i da u Britaniji živi oko 90.000 Šveđana.

"Sve će postati nesigurnije, a privreda ne voli nesigurnosti", rekla je ona.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Valstrom: Moguć raspad EU

Izvor: Blic, 11.Jun.2016

Švedski ministar spoljnih poslova Margot Valstrom rekla je da ako Britanci napuste EU za njima će slediti druge zemlje...Ona je upozorila da bi britanski referendum mogao da vodi raspadu same EU...Valstromova je rekla Bi-Bi-Siju da bi napuštanje Londona moglo da ima domino efekat na druge zemlje koje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.