Usijanje na relaciji Klinton-Tramp o osnivačima ID

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usijanje na relaciji Klinton-Tramp o "osnivačima" ID

Demokratska kandidatkinja na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton ukorila je u četvrtak svog republikanskog protivkandidata Donalda Trampa zbog tvrdnji da su ona i američki predsednik Barak Obama osnivači Islamske države, javila je danas AFP.

"Ne, Barak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Obama nije osnivač Islamske države", napisala je Klinton na Tviteru, optuživši Trampa za klevetu protiv predsednika.

Klinton je dodala da svakom ko je spreman da se tako često tako nisko spušta, nikada ne bi trebalo dozvoliti da postane predsednik.

Republikanski predsednički kandidat je u sredu kasno uveče rekao na skupu u Floridi da je Obama osnivač Islamske države, dok je, po njegovom mišljenu, suosnivač "nečasna Hilari Klinton".

Gnevan, Demokratski nacionalni komitet je u četvrtak pozvao njujorškog milijardera da se izvini za svoje "sramotne, bezumne i očigledno pogrešne tvrdnje".

Umesto toga, u žaru nove polemike, manje od tri meseca uoči izbora koji će biti održani 8. novembra, Tramp je ponovio svoju tvrdnju da su Obama i Klinton osnovali ekstremističku grupu.

"Islamska država će joj uručiti nagradu za najvrednijeg igrača", rekao je Tramp govoreći o Hilari Klinton, a to je ponovio i na skupu održanom u četvrtak uveče u Kisimiju u Floridi, navodi francuska agencija.

Tramp: Suđenje Amerikancima u Gvantanamu bilo bi u redu

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je da bi bilo "u redu" da Amerikancima osumnjičenim za terorizam bude suđeno u zatvoru Gvantanamo.

Tramp je intervjuu za Majami herald, na pitanje da li bi odobrio nova zatvaranja u tom zatvoru ako bude izabran za predsednika, odgovorio da želi da osigura da SAD imaju "bezbedno mesto" gde će držati "radikalne islamske teroriste".

Republikanski kandidat je rekao da američki predsednik Barak Obama oslobađa "užasne ljude" iz zatvora koji ne bi trebalo da budu pušteni.

Obama je desetine zatvorenika iz Gvantanama poslao u druge zemlje u nastojanju da zatvori taj objekat na Kubi.

Prema federalnom zakonu SAD, američkim državljanima ne može da bude suđeno na vojnim sudovima.

Tramp je takođe kritikovao Obamu i druge koji žele da se osumnjičenima za terorizam sudi na tradicionalnim sudovima.

Upitan za američke državljane, Tramp je rekao da bi "bilo u redu" ako bi mogli da budu suočeni sa suđenjem na vojnim komisijama u Gvantanamu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Varnice na relaciji Klinton-Tramp zbog IDIL

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Avg.2016

Demokratska kandidatkinja na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton ukorila je u četvrtak svog republikanskog protivkandidata Donalda Trampa zbog tvrdnji da su ona i američki predsednik Barak Obama osnivači takozvane Islamske države Iraka i Levanta (IDIL), javila jedanas AFP. "Ne, Barak Obama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.