Udovac Benazir Buto novi predsednik Pakistana

Izvor: Blic, 06.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovac Benazir Buto novi predsednik Pakistana

Asif Ali Zardari, udovac bivše premijerke Benazir Buto, pobedio je na predsedničkim izborima koji su se danas održali u Pakistanu i tako postao naslednik Perveza Mušarafa koji je prošlog meseca bio prisiljen da podnese ostavku.

Kako prenosi BBC, Zardari će morati da se suoči sa velikim ekonomskim problemima kao i sa sve većim pobunama islamista koji ugrožavaju stabilnost zemlje. Za vreme glasanja poginulo je najmanje 10 ljudi, a 30 je ranjeno, u eksploziji automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bombe u blizini policijske stanice u Pešavaru na severozapadu Pakistana.

Zardarijeva Pakistanska narodna partija(PPP) ima najveći broj poslanika.

Zardari ima kontroverznu biografiju i politički protivnici ga optužuju da je bio umešan u mnoge korumpcionaške afere, u vreme kada je njegova supruga bila predsednik vlade.

"Zardari će postati novi predsednik Pakistana, pošto PPP ima većinu. On će ojačati demokratski sistem u zemlji", izjavio je ranije danas portparol vladajuće partije, prenosi Rojters.

U trci za predsednika su bili i bivši sudija Saedužaman Sidiki, koga podržava nekadašnji premijer Navaz Šarif i Mušahid Husen Sajed, funkcioner partije koja je do nedavno stajala iza Mušarafa.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suprug pokojne Benazir Buto Zardari novi predednik Pakistana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2008

ISLAMABAD - Suprug ubijene pakistanske, premijerke Benazir Buto izabran je danas u parlamentu i glasovima u lokalnim skupštinama za novog predsednika Pakistana, saopštio je predsednik izborne komisije..."Asif Ali Zardari dobio je 281 od ukupno 426 glasova" u dva doma parlamenta, izjavio je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zardari pobedio na izborima

Izvor: BBC na srpskom, 06.Sep.2008

Udovac bivšeg pakistanskog premijera Benazir Buto ubedljivo pobedio na predsedničkim izborima. Novi predsednik suočen s teškom ekonomskom situacijom i islamskim ekstremizmom.

Nastavak na BBC na srpskom...

Suprug ubijene Benazir Buto izabran za predednika Pakistana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Sep.2008

Suprug ubijene pakistanske premijerke Benazir Buto izabran je danas u parlamentu i glasovima u lokalnim skupštinama za novog predsednika Pakistana. "Asif Ali Zardari dobio je 281 od ukupno 426 glasova" u dva domaparlamenta, izjavio j ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pakistan: Lopov otišao, razbojnik došao

Izvor: Deutsche Welle, 07.Sep.2008, 10:37

Asif Ali Zardari, suprug ubijene bivše premijerke Benazir Buto, izabran je većinom glasova oba doma Parlamenta za novog predsednika Pakistana. Kontraverzni lider, koga zovu i "Gospodin 10 posto", ima loš renome.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.