Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski parlament izglasao povernje novoj vladi

Turski parlament izglasao je poverenje vladi novoimenovanog premijera Binalija Jildrima i odobrio njen zakonodavni program, izjavio je danas predsednik turskog parlamenta Ismail Kahraman.

On je dodao da je 315 poslanika glasalo za davanje poverenja vladi, dok je 138 bilo protiv, preneo je Rojters.

Jildrim, koji je na čelu vlade zamenio Ahmeta Davutoglua, nedavno je objavio novi sastav vlade, a u novom kabinetu zadržana je većina ključnih ministara, osim ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za pitanja Evropske unije.

Tako je Mevlut Čavušoglu ostao ministar spoljnih poslova, Efkan Ala ministar unutrašnjih poslova, Bekur Bozdag je i dalje na čelu Ministarstva pravde, dok je Mehmet Simsek i u novom sastavu Kabineta potpredsednik vlade zadužen za ekonomiju.

Najveću promenu predstavlja, međutim, izbor novog ministra za pitanja EU, pošto je Jildirim na to mesto imenovao portparola vladajuće stranke Omera Čelika umesto Volkana Bozkira koji je do sada bio na toj dužnosti.

Jildirm je bliski saveznik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i jedan od osnivača vladajuće AK partije.

Erdogan je odobrio novu vladu, koju je njemu lojalni saveznik formirao uz obećanje da će sprovesti ustavne reforme kojim će se proširiti predsednička ovlašćenja.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska: Izglasano povjerenje vladi novog Premijera

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2016

ANKARA- Turski parlament izglasao je povjerenje Vladi novoimenovanog premijera Binali Jildirima i odobrio njen zakonodavni program, saopštio je danas predsjednik parlamenta Ismail Kahraman...Kahraman je rekao da je 315 poslanika glasalo za davanje povjerenja Vladi, dok je 138 poslanika glasalo protiv...Jildirim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.