Soroš: Raspad EU gotovo neizbežan posle „bregzita“

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soroš: Raspad EU gotovo neizbežan posle „bregzita“

Raspad Evropske unije praktično je neizbežan posle izlaska Velike Britanije iz njenog sastava, izjavio je poznati američki finansijer, investitor i milijarder Džordž Soroš.

U četvrtak je u Velikoj Britaniji održan referendum o članstvu zemlje u EU. Prema zvaničnim podacima, za izlazak iz Evropske unije glasalo je 51,9 odsto Britanaca.

„Sada se katastrofalan scenario kojeg su se mnogi plašili materijalizovao, čineći raspad EU praktično neizbežnim“, napisao je Soroš u komentaru objavljenom na sajtu novinskog sindikata „Prodžekt sindikejt“.

Investitor je, takođe, izneo moguće posledice odvajanja Velike Britanije od EU.

„Napustivši EU u Britaniji će na kraju procvat možda biti veći nego u drugim zemljama, a možda i neće, ali njena ekonomija i žitelji pretrpeće gubitke u srednjoj ili kratkoročnoj perspektivi“, dodao je Soroš.

O Džordžu Sorošu često govore kao o finansijskom spekulantu. Aktivno se Soroš bavi i politikom: njegove fondacije optuživane su da su organizovale smenu vlasti u nizu država.

Milijarder ne negira da je njegov novac pomogao, pre svega, da se izvede prva „narandžasta revolucija“ u Ukrajini 2004. godine i „evromajdan“ 2013. 

Sadašnji ukrajinski predsednik Petro Porošenko čak mu je uručio Orden slobode „za lične zasluge u učvršćivanju međunarodnog autoriteta ukrajinske države“. 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Desio se katastrofalni scenario, Soroš zgrće pare?

Izvor: B92, 26.Jun.2016

Američki investitor i milijarder Džordž Soroš pozvao je na temeljnu obnovu Evropske unije kako bi se ona očuvala, iako je, kako kaže, raspad EU nepovratan...On je ipak upozorio da glasanje Britanaca da izađu iz Unije čini "raspad Evropske unije praktično nepovratnim"...Soroš, koji je pre referenduma...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.