Severna Koreja oslobodila rusku jahtu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja oslobodila rusku jahtu

Ruska jahta "Elfin" napustila je severnokorejsku luku Kimšaek i nastavila put ka Vladivostoku, rekao je danas ruski ambasador u Pjongjangu Aleksader Macegora, a brod je oslobođen dan nakon što ga je severnokorejska obalska straža zadržala u Japanskom moru.

Macegora je agenciji Tas s rekao da ruske diplomate i dalje traže od severnokorejske strane da objasni zašto je zadržala rusku jahtu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ambasada Rusije u Pjongjangu saopštila je juče da je brod severnokorejske obalske straže u Japanskom moru zadržao rusku jahtu "Elfin", koja je plovila od južnokorejske luke Pusan do Vladivostoka.

Jedan ruski diplomata rekao je juče agenciji Tas s da se na jahti nalazi pet osoba, kao i da ambasada u Pjongjangu preduzima sve mere kako bi razjasnila detalje incidenta.

Portparol jahting kluba "Seven Fit" iz Vladivostoka je ruskoj agenciji ranije rekao da se jahta vraćala sa međunarodnog takmičenja i da joj je putanja prolazila kroz neutralnu ekonomsku zonu.

"Jahta je veoma mala, duga je samo 8,5 metara. Veoma je lako vući je. Razlozi za to, međutim, nisu poznati", rekao je portparol.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska jahta napustila Severnu Koreju

Izvor: Blic, 15.Maj.2016

Ruska jahta "Elfin" napustila je Severnu Koreju, čije vlasti su je prethodnog dana zadržale, javili su danas lokalni zvaničnici iz Pjongjanga..."Rekli su da postoji dozvola za napuštanje luke Kimček i zemlje, ali nije bilo drugih objašnjenja", rekao je ruski generalni konzul Jurij Bohkarjov za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.