Posle Bregzita potres u Laburističkoj stranci

Izvor: Blic, 26.Jun.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Bregzita potres u Laburističkoj stranci

Tri dana posle referenduma na kojem su Britanci izabrali izlazak iz EU, u opozicionoj Laburističkoj stranci došlo je danas do prvih potresa.

Lider laburista Džeremi Korbin na meti je kritika u sopstvenim redovima i stranačke kolege mu zameraju da je nedovoljno ubedljivo vodio kampanju za ostanak Britanije u EU, prenosi AP.

On je najpre smenio svog ministra spoljnih poslova u senci Hilari Bena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji mu je prethodno rekao da ne veruje više u njegovo liderstvo.

Nakon toga je usledila ostavka ministarke zdravlja u senci Hajdi Aleksander koja smatra da Britaniji sada treba kredibilnija opozicija te da ne veruje da Korbin može to da obezbedi.

"Koliko god da vas poštujem kao čoveka od principa, ne verujem da ste u stanju da date odgovore koji su potrebni našoj zemlji i smatram da ako ćemo mi formirati novu vladu, promena rukovodstva je od ključnog značaja", napisala je Hajdi Aleksander Korbinu koje je objavila na Tviteru.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kriza laburista, ministri vlade u senci napuštaju Korbina

Izvor: RTS, 26.Jun.2016

Tri dana posle referenduma na kojem su Britanci odlučili da izađu iz Evropske unije, opozicionu Laburističku stranku potresa unutarstranački zemljotres - ostavke pljušte na sve strane, a mediji navode da će se takav trend nastaviti. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.