Počinje Svetski ekonomski forum

Izvor: B92, 26.Jan.2011, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Svetski ekonomski forum

Davos -- U švajcarskom zimskom centru Davosu počinje Svetski ekonomski forum, koji će u narednih 5 dana okupiti oko 2.500 svetskih političkih i poslovnih lidera.

Slogan ovogodišnjeg foruma je "Zajednička pravila za novu realnost".

Svetski ekonomski skup ove godine biće obeležen ekonomskim problemima, zabrinutošću zbog rastućeg uticaja Kine u sektoru politike i biznisa i nervozom zbog evropske dužničke krize, preneo je AP.

Najavljeno je učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brojnih svetskih lidera, poput nemačke kancelarke Angele Merkel, francuskog predsednika Nikole Sarkozija, premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona, meksičkog predsednika Felipea Kalderona.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev je zbog terorističkog napada na moskovski aerodrom Domodedovo odložio put u Davos.

"Ovo je prvi postkrizni sastanak. Izbegli smo najgore posledice krize, ali nismo još počeli da zaista gradimo našu budućnost. Davos je pravo mesto da sagledamo novu realnost i vidimo kako bismo mogli da gradimo budućnost", izjavio je osnivač i izvršni predsednik Foruma Klaus Švab.

Organizatori petodnevnog samita u Davosu optimistični su da bi debate, diskusije i razmene ideja mogle da obezbede neku vrstu mape za napredovanje, nakon tri godine globalne finansijske i ekonomske krize.

Takođe, najavljeno je da će u Davosu ove godine biti formirana mreža za pomoć kompanijama, vladama i međunarodnim organizacijama da bi se bolje nosile sa složenim rizicima koji prete svetu, od bezbednosti u prehrambenom sektoru do finansijskog kraha.

Najnoviji izveštaj o rizicima u svetu koji Svetski ekonomski forum objavljuje svake godine pre početka Ekonomskog foruma, međutim, pokazuje da novu krizu dosadašnjih razmera svet ne bi bio u stanju da prebrodi, preneo je Dojče vele.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Davosu oko 2.500 svetskih političkih i poslovnih lidera

Izvor: Blic, 26.Jan.2011

Svetski ekonomski forum, koji danas počinje u švajcarskom zimskom centru Davos, okupiće u narednih pet dana oko 2.500 svetskih političkih i poslovnih lidera, pod sloganom "Zajednička pravila za novu realnost"...Analitičari procenjuju da će skup ove godine biti obeležen ekonomskim problemima,...

Nastavak na Blic...

U Davos po rešenje krize

Izvor: RTS, 26.Jan.2011

Pod sloganom "Zajednička pravila za novu realnost", u Davosu počinje svetski ekonomski forum. Vreme je da sagledamo novu realnost i vidimo kako bismo mogli da gradimo budućnost, izjavio predsednik Foruma Klaus Švab...Svetski ekonomski forum koji danas počinje u švajcarskom zimskom centru Davosu,...

Nastavak na RTS...

U DAVOSU 2.500 SVETSKIH POLITIČKIH I POSLOVNIH LIDERA

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011

DAVOS - Svetski ekonomski forum, koji je počeo u švajcarskom zimskom centru Davos, okupiće u narednih pet dana oko 2.500 svetskih političkih i poslovnih lidera, pod sloganom "Zajednička pravila za novu realnost"...Analitičari procenjuju da će skup ove godine biti obeležen ekonomskim problemima,...

Nastavak na Kurir...

Počeo Svetski ekonomski forum u Davosu

Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2011, 07:07

DAVOS - Svetski ekonomski forum, koji je počeo u švajcarskom zimskom centru Davos, okupiće u narednih pet dana oko 2.500 svetskih političkih i poslovnih lidera, pod sloganom "Zajednička pravila za novu realnost"...Analitičari procenjuju da će skup ove godine biti obeležen ekonomskim problemima,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.