Nemačka šalje 1.200 vojnika u borbu protiv Islamske države

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka šalje 1.200 vojnika u borbu protiv Islamske države

Nemačka vlada planira da uputi do 1.200 vojnika koji bi pomogli u borbi protiv ekstremističke Islamske države, izjavio je danas portparol nemačkog Ministarstva odbrane Jens Flosdorf.

Kabinet Angele Merkel bi u utorak trebalo da predloži tu misiju koju potom treba da odobri nemački parlament.

Glavnokomandujući nemačkog Bundesvera, general Folker Viker, juče je objavio da bi Nemačka mogla da pošalje 1.200 vojnika na Bliski istok do kraja godine kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pružila "uslužnu podršku" avionima i brodovima koalicije zemalja koje se bore protiv Islamske države.

Plan koji tek treba da odobri parlament ne uključuje direktno učešće u vazdušnoj ofanzivi koalicije, rekao je Viker za "Bild am zontag".

Nemačka javnost protivi se slanju svojih trupa u inostranstvo, izuzev u mirovnim misijama, jednim delom i zbog sećanja na militarizam nacista.

Nemački zvaničnici tvrde da kancelarka Angela Merkel razmatra veću ulogu ove države u borbi protiv džihadista Islamske države kako bi zauzvrat Berlin dobio podršku francuskog predsednika Fransoa Olanda za rešavanju izbegličke krize u Evropi.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka ne gađa ISIS, ali šalje vojsku

Izvor: Mondo, 30.Nov.2015

Nemačka vlada planira da uputi do 1.200 vojnika koji bi pomogli u borbi protiv ekstremističke Islamske države, izjavio je danas portparol nemačkog Ministarstva odbrane Jens Flosdorf...Foto: AP Photo/Eckehard Schulz..Flosdorf je rekao da je brojka od 1.200 vojnika "gornja granica", prenela je agencija...

Nastavak na Mondo...

Nemačka šalje 1.200 vojnika u borbu protiv ID

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2015, 00:29

Nemačka vlada planira da uputi do 1.200 vojnika koji bi pomogli u borbi protiv ekstremističke Islamske države, izjavio je danas portparol nemačkog Ministarstva odbrane Jens Flosdorf...Kabinet Angele Merkel bi u utorak trebalo da predloži tu misiju koju potom treba da odobri nemački parlament...Glavnokomandujući...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.